Domaine Rolet, Arbois blanc Expession du Terroir 2013

199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Rolet, Arbois blanc Expession du Terroir 2013

category label Bland 6 - Spar 10%

Domaine Rolet, Arbois blanc Expession du Terroir 2013

Om produktet

En anelse oxiderede noter fra den unikke fadlagring som en del af mosten udsættes for. Herudover store mængder af tropiske frugter, lidt anis og en stor friskhed. Smagen giver de samme noter og en god intens frugtsyre skaber balancen i glasset. Prøv denne til grillet fisk med mandler.


Terroir du Expression er fremstillet af 75 % Chardonnay, som er vinificeret på helt almindelig vis. Dette giver vinen en flot rygrad af helt frisk og ren frugt. De sidste 25 % er Savagnin druen som er lagret på den traditionelle metode for området; under et lag af gærceller som kaldes ”flor” Dette låg af gærceller beskytter vinen mod de rigtige oxidative noter, men giver vinen et stærkt præg af Sherrynoter, som kalk og intens mineralitet.

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).