Mest populære
- Pont Neuf Prestige Coll. Blanc 2018
Hvidvinen fra Pont Neuf laves på Chenin Blanc, Grenache Blanc og og Colombard. Duften byder på frugtige nuancer af moden drue, blomster og pære. Smagen er frisk og mellemfyldig, og afsluttes med et appetitvækkende ”bid” af friskhed.
Nyd vinen velafkølet, enten som et glas i ”utide” på terrassen eller som ledsager til pasta, lyst fjerkræ, fisk eller skaldyr.Ville købe igen?Alkohol12,50%Serveringsforslag - Delas Freres, Saint Esprit Cotes-du-Rhone Blanc 2014Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag
- Seigneurie de Posanges, Bourgogne Blanc 2017 - 37.5 cl
Druer fra både Côte de Beaune og Hautes Côtes områderne danner udgangspunktet Bourgogne Blanc fra Seigneurie de Posanges. Resultatet er en indbydende Bourgogne Blanc med en delikat og nuanceret duft med mindelser om hvid fersken. Smagen er på en gang fyldig, mineralsk og byder på stor præcision og et lækkert diskret strejf af eg.
Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag - Domaine Josmeyer, Pinot Blanc 2015
Vin fra Certificerede Biodynamisk dyrkede druer
Tom Stevenson, der er den ledende autoritet, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Christophe Ehrhart, der passer de 28 hektar vinmarker, påbegyndte konverteringen til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. ”Vi kan ganske enkelt smage forskellen i druerne”, siger Christophe.Naturen gør arbejdet
Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet "vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen. Vi guider naturen lidt og det starter i vinmarkerne. Er druerne perfekte er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige presser er de mest avancerede i Alsace i dag. Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade.Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil
Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig” volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre Alsace stil er Josmeyer i dag en af de allerbedste.Seriøs Pinot Blanc
Josmeyer er seriøs når det gælder Alsace Pinot Blanc, og anvender primært druer fra det fine Herrenweg område mellem Wintzenheim og Turckheim. Seriøsiteten kan smages når man får Pinot Blanc fra Josmeyer i glasset. Her er al den lækre og imødekommende og ligefremme frugt og fylde Pinot Blanc druen er kendt og værdsat for. Den er perfekt i en ung alder, men en Josmeyer Pinot Blanc holder nemt i op mod 5 år.
Pinot Blanc er måske den mest alsidige af alle Alsace vine. Den er perfekt til stort set enhver medium kraftig fiskeret, lyst kød, charcuteri eller som "gennemgående" vin til frokosten. Fylden og det lave syreindhold gør den også idéel til et godt glas i utide eller som aperitif.Ville købe igen?Alkohol12,00% - Joseph Drouhin, Macon Villages 2018
Let og frugtrig vin, som skal nydes mens, den er ung og har sin charme. Farven en lys gylden. Duften er citrus og lime samt lette toner af blomster. I smagen er den frugtrig og ren med en let behagelig syre.
Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag - Kuentz-Bas, Pinot Blanc Mosaik 2016
Kuentz Baz Pinot Blanc Mosaik er som en ægte Mosaik, sammensat af mange forskellige stykker eller farver, og lavet på druer fra flere forskellige parceller, med forskellige jordbundsforhold og mikro-klimaer, i området omkring Husseren-les-Châteaux. Denne diversitet giver kældermesteren Olivier Raffin mulighed for at lave vine i ægte Alsace-stil: Med renhed, elegance og kompleksitet. Lige til at nyde!
Pinot Blanc Mosaïk fra Kuentz-Bas er sammensat af 50% Pinot Blanc og 50% Auxerrois, en druesort man har dyrket i mange år hos Kuentz-Bas. Denne sammensætning og en modning i 9 måneder på store, ældre træfade giver en god harmoni mellem friskhed, styrke og frugtsødme, med en skøn, moden frugtkarakter og en fylde og fedme, som f.eks. mange middelmådige Rieslingvine savner. Sødmen i smagen, den lidt røgede karakter fra Auxerrois og den mere tørre eftersmag gør denne Pinot Blanc meget anvendelig til mange formål rent gastronomisk. Pinot Blanc er en af de mest populære vine i Alsace, og ikke uden grund!
Den vil være en god ledsager til salater, postejer og fjerkræretter, men den bedste anvendelse for Pinot Blanc er f.eks. til buffet ved receptioner, til sommermad eller en skovtur. Dens charme hænger sammen med dens ungdom. Serveres afkølet men ikke iskold!
Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag - Chateau Pierrail, Blanc 2018
Tør, aromatisk og herligt forfriskende vin med en fylde, der kun opnåes med perfekt sunde og solmodne druer.
Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag -
- Kuentz-Bas, Riesling Tradition 2016 Øko.
Hvor Gewürztraminer vel er den mest særprægede vin fra Alsace, anses Riesling af mange for at være kongen af de producerede druer i distriktet. Riesling-druen giver race og karakter, og på grund af sit tanninindhold har den en længere levetid end f.eks. Pinot Blanc og Muscat. I modsætning til en tysk Riesling, som ofte vil være til den søde side, er en Riesling fra Alsace altid tør, bortset fra når den laves som Vendanges Tardives (senthøstede druer), hvor den så må betragtes som en dessertvin.
Riesling Tradition er meget aromatisk og ren med god elegance og fylde og samtidig en god struktur med Rieslings charmerende tørhed.Ville købe igen?Alkohol13,00% - Vins Jean-Luc Colombo, Côtes du Rhône Blanc Les Abeilles 2015I glasset byder Les Abeilles Blanc på en forførende og intens duft af hvide blomster. Smagen er indbydende med citrus, mandarin og tørret abrikos. Den bløde frugt gør vinen fyldig og cremet. En rigtig madvin, som er velegnet til retter med fisk og lyst fjerkræ.
Ville købe igen?Alkohol13,00% - Domaine Laporte, Le Bouquet 2018
”Le Bouquet” er udelukkende lavet på Sauvignon Blanc druer, som hentes på forskellige vinmarker langs Loiredalen. Druerne bliver presset umiddelbart efter høsten og gæres i ståltanke med en efterfølgende lagring på deres ”lie” (bundfald) i tre måneder. Alt dette for at bevare Sauvignon Blancs sarte aroma, friskhed og frugtkarakter.
Le Bouquet fra Domaine Laporte er en tør, liflig og harmonisk hvidvin, som virkelig udtrykker Loirevines klassiske stil. I duften finder man nuancer af citrusfrugter, hyld og tjørneblomst. Smagen har Sauvignons klassiske sprødhed, struktur og appetitvækkende toner.
Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag - Dom. Sylvaine et Alain Normand, Mâcon La Roche-Vineuse Blanc 2016
Mâcon La Roche-Vineuse Blanc vinificeres uden indflydelse af træ. Alain og Sylvaine gærer mosten langsomt på den naturlige gær. Efter gæringen får den unge lov til at nære sig på "le lie" i tanken, for at opnå yderligere fylde og øget aromatisk kompleksitet. En klassisk hvid Mâcon af høj kvalitet. Stilen er fyldig, frisk og intens med dejlig mineralitet, og vinen er perfekt at nyde ung.
Ville købe igen?Alkohol14,00%Serveringsforslag - Gerard Bertrand, Naturae Chardonnay 2018Naturae Chardonnay har i duftentydelige toner af æble, citrus, grape og fersken. Smagen har en god balance mellem fylden og den svage syre.Ville købe igen?Alkohol12,50%Serveringsforslag
- Michel Gassier, Nostre Pais Blanc 2017
Flot gylden hvidvin fra Costieres de Nimes. Fin klar farve der åbner op for en hel blomsterbutik i næsen, der
understreges af fine citrusfrugter og herlig frisk mineralitet. Kompleksiteten i smagen holdes i stram snor af
den sprøde frugtsyre. Igen gode noter af gul frugt og vilde blomster.
En unik hvidvin fremstillet af vindruer fra små parceller med gamle vinstokke. Denne hvidvin er sammensat
af 60 % Grenache, 20 % Clairette, 15 % Rousanne og 5 % Viognier. Alle vinmarkerne dyrkes økologisk for at
skabe mest mulig bæredygtighed. Straks druerne er kommet til vineriet bliver de sorteret og kølet ned, for
at gæringen bliver kontrolleret. Halvdelen af mosten gæres i træfade. Efterfølgende lagres vinen med
bundfaldet i 6 måneder inden aftapning uden filtrering.
Producenten
Michel Gassier, en familie med rødderne dybt i Costieres de Nimes
Michel Gassier er fjerde generation, der som han udtrykker det; låner jorden fra sine børn. Med stor
respekt for det lokale miljø arbejdes der for at skabe en levende biodiversitet i markerne. Dette liv bringes
videre til vinene, som alle fremstår med stor spændvidde og liv. Den store respekt for markerne går videre
til druerne, der behandles med et minimum af indblanding i kælderen. Med kølige vinmarker og Michel
Gassiers indstilling til vinfremstilling taler resultatet for sig selv. Rene vine med stor kølighed og friskhed i
glasset.Ville købe igen?Alkohol14,00% - Josmeyer, Mise du Printemps Pinot Blanc 2018
Aromaerne er som duften af en have efter et frisk regnskyl. Den perfekte vin til forårets friske spæde grøntsager - ikke mindst asparges, fjordrejer og stenbiderrogn.
Ville købe igen?Alkohol12,00%Serveringsforslag - Kuentz-Bas, Pinot Gris Mosaik 2015
Kuentz-Baz’ Pinot Gris Mosaik er som en ægte moasik, sammensat af mange forskellige stykker eller farver og lavet på druer fra flere forskellige parceller, med forskellige jordbundsforhold og mikro-klimaer, i området omkring Husseren-les-Châteaux. Denne diversitet giver kældermesteren Olivier Raffin mulighed for at lave vine i ægte Alsace-stil: Med renhed, elegance og kompleksitet. Lige til at nyde!
Blandt Alsace kendere har Pinot Gris altid været toppen, og for mange bliver den betragtet som den største af alle vine i Alsace. Det er i hvert fald helt klart den mest alkoholrige Alsace vin men samtidig en vin, som kan være utroligt charmerende. Kuentz-Bas er netop kendt for at producere fremragende Pinot Gris-vine. Vinen er gæret i ståltanke og bliver derefter modnet i 9 måneder på store, ældre træfade.
Pinot Gris ”Mosaïk” er en kraftig men samtidig delikat hvidvin med en eksotisk, krydret bouquet og smag. Vinen har en perfekt harmoni mellem styrke, fedme, krydderi og sødme på den ene side og sprødhed, friskhed og tørhed på den anden side. Dens naturlige, eksotiske og helstøbte karakter og dens finesse og sprødhed kommer også flot frem i eftersmagen.
Den er velegnet som apéritif og er som skabt til "foie gras" eller til blåskimmelost men vil også sagtens kunne bruges til fiske- eller fjerkræsretter. Serveringstemperatur: ca. 8-10 grader.
Ville købe igen?Alkohol14,00%Serveringsforslag -
- Joseph Drouhin, AOC Laforet Blanc 2016Denne vin er med sin rene frugtagtige stil og fyldige, altid balancerede smag et perfekt eksempel på den stil, der kendetegner god hvid Bourgogne.Ville købe igen?Alkohol13,00%
- Schlumberger, Princes Abbes, Riesling 2014
Hvidvinen har en flot lysegul, blank farve. Duften byder på nuancer af grønne blade, vilde blomster, lindeblomst men også røgede, mineralske toner. I smagen har man en meget ren stil, bidende, med toner af citrusfrugter og krydrede nuancer af ingefær, anis og hvid peber.
Ville købe igen?Alkohol13,00%Serveringsforslag - Schlumberger, Princes Abbes, Riesling 2017
Hvidvinen har en flot lysegul, blank farve. Duften byder på nuancer af grønne blade, vilde blomster, lindeblomst men også røgede, mineralske toner. I smagen har man en meget ren stil, bidende, med toner af citrusfrugter og krydrede nuancer af ingefær, anis og hvid peber.
Ville købe igen?Alkohol13,00% - Bernard Defaix, Petit Chablis 2017
Fin og elegant Chablis med behagelig fylde. Duften byder på en kombination af hvid ferken, citrusfrugt og blomster. I munden opleves en god balance med en medium mundfylde og god saftighed i frugten. Her er igen friske noter af citrusfrugt og en lille krydret tone i eftersmagen. En dejlig ledsager til laks, eller milde oste.
Chardonnay druerne til denne Petit Chablis kommer fra vinmarker som Bernard Defaix ejer lige udenfor det klassiske Chablis distrikt. Efter høsten selekteres druerne inden presning og lagringen foregår på ståltanke med temperaturstyring. Alt sammen for at få et så rent og elegant udtryk som muligt i flasken. Vinen lagres i 8 måneder inden aftapning.Ville købe igen?Alkohol12,00%Serveringsforslag -
- Schlumberger, Princes Abbes, Pinot Gris 2017
Pinot Gris fra Domaines Schlumberger laves på druer, der hovedsageligt hentes på marken Schimberg i Guebwiller. Marken vender mod syd og ligger på en ren vulkansk undergrund.
Vinen har en flot, blank, gylden farve. I duften er hvidvinen ektremt ren og delikat, med friskhed og koncentration og samtidigt også en smule røget til sidst. I smagen er hvidvinen meget frugtrig og kompleks, med toner af kvæde, hvide ferskner og bagte æbler. Sidst i munden kommer der de spændende, røgede nuancer, man også fandt i duften.
Server den til salater med andebryst, røget vildt eller til foie gras. Vinen kan også bruges som aperitif.Ville købe igen?Alkohol14,00%Serveringsforslag - J. Moreau & Fils, Chablis 2018J. Moreau & Fils blev grundlagt i 1814, da en ung mand ved navn Jean-Joseph Moreau slog sig ned i Chablis og giftede sig med en lokal vinhandlers datter. Efter i starten at have været en pioner i Chablis er vinhuset i dag en af de største og ældste producenter af Chablis-vine - kendt for deres store know-how og vinenes stil, der altid afspejler respekt for jorden. Vinene fra J. Moreau & Fils sælges i dag i over 80 lande verden over.
Det er en flot hvidvin med klar gylden farve, delikat og cremet duft med elegante noter af eksotiske frugter. Kompleks, frisk og sprød smag af citrusfrugter og mandler samt en lang og behagelig eftersmag.
Ville købe igen?Alkohol12,50%Serveringsforslag