Domaine Roux, Les Cotilles Pinot Noir 2022

125.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Roux, Les Cotilles Pinot Noir 2022

category label Bland 6 - Spar 10%

Domaine Roux, Les Cotilles Pinot Noir 2022

Om produktet

Fra Domaine Roux kommer denne henrivende Pinot Noir. Der står ganske vidst ikke Bourgogne på etiketten, men du kan være helt rolig, druerne er høstet fra Domaine Rouxs fantastiske parceller, som ligger spredt ud over Côte d’Or.

Familien er en af de største landejere i Bourgogne, og familievirksomheden tæller hele 9 Roux’ere, som hver dag knokler for at skabe autentisk og velsmagende Bourgogne-vin.

Denne Pinot Noir har de sammensat af druer fra nøje udvalgte marker. Missionen er at få Pinot Noir-druen til at stråle igennem med al sit yndefulde væsen, og derfor lagres den udelukkende på ståltank, så intet forstyrrer druesortens porøse væsen.

I glasset får du en forførende duft af røde kirsebær, rosenblade og solmodne jordbær, ledsaget af diskrete noter af mynteblade. Teksturen er blød, saftig og mellemfyldig på tungen, med finkornet tanninstruktur og en spil-levende frugtsyre. 

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin
Mild ost

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.