Donne Fittipaldi, Bolgheri DOC 2021

250.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Donne Fittipaldi, Bolgheri DOC 2021

Donne Fittipaldi, Bolgheri DOC 2021

Om produktet

Donne Fittipaldi er en "rising star" i "Supertoscaner-området" Bolgheri. De fem kvinders vin er på et meget højt niveau. Vinen har en flot kombination af koncentration og åben saftighed med associationer til multebær, brombær og blåbærtærte, urter og vanilje i en ramme af bløde tanniner. Til kraftige fiskeretter, rødt kød og smagfulde oste.

Druerne er 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% hver af Cabernet Franc og Petit Verdot. Druerne håndhøstes, afstilkes skånsomt; udbløder og gærer i 15 dage, heraf 2 dage med cryomaceration*. Der bruges kun den naturlige gær på druerne. Vinen lagrer 12 mdr. i barrique, delvist 2.-3. og 4.års fade, og klares ikke. Kun naturlig bundfældning af faststofferne.

*Udblødning af mosten ved så lav temperatur, at gæringen ikke går i gang, for at frigøre smagskomponenter, der bedst overføres til mosten, inden den indeholder alkohol. Åbne, saftige og elegante stiltræk er normalt det, processen søger at fremme.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Simreretter
Stegeretter

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.