Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

Om produktet

Denne helt specielle Brunello Riserva, produceres udelukkende af de bedste druer fra ejendommens bedste parceller i Castelnuovo dell´ Abate, og udelukkende i årgange, som kan betegnes som top år for regionens vine.

Vinen produceres udelukkende på Brunello (Sangiovese) - med en fadlagring på 48 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 12 måneder, inden vinen forlader kælderen.

Farven er intens rubinrød med reflekser af granatæbler. Duften er intens krydret med lakrids og vanilje.
Smagen er harmonisk med bløde tanniner og en lang dvælende eftersmag.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter, eksempelvis andesteg. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Mørkt kød
Kraftig ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.