Brunello di Montalcino - udfordreren til Barolo og Barbaresco?
Her kan du dykke ned i et univers af af Brunello vine!
Brunello di Montalcino DOCG er den anerkendte betegnelse for de højkvalitets-vine der kommer ud af Montalcino, en middelalderlig bakketop-by i det Toscanske landskab.
Brunello vinene fremstilles udelukkende på Sangiovese druen, den værdsatte italienske røde druesort, der er kendetegnet for dybe smagfulde vine. En Brunello skal ligge min. 2 år på fad inden den kommes på flaske, og den kan først få betegnelsen Brunello 5 år den er høstet.
Brunello vin er frisk og flamboyant, når den er ung og giver plads til rige chokolade-, læder-, tobak- og kirsebærnoter, når den får lidt alder.
Brunello di Montalcino er blandt Italiens mest forførende vine og tilbyder en intens smag matchet med lange sensuelle nuancer.
Da den allerede har lagret i 5 år, kan de ofte drikkes med det samme, men en tommelfingerregel siger, at Brunello er bedst omkring 8 år.
Hvis du leder efter den ultimative vin til kolde vinterdage, så er Brunello di Montalcino svaret på grund af dens dybe og robuste stil, som parres bedst med fyldige retter eller når du skal have et rigtig godt stykke kød.
Når du tager en slurk Brunello, vil du forstå hvorfor den prises højt af både kritikere og helt almindelige vin-entusiaster!
Derfor skal du bare slå til, når du finder et godt Brunello tilbud.
Oprindeligt var Brunello en drue, men i dag dækker det over en vintype. Alle Brunello vine er lavet på Sangiovese druen.
Brunello di Montalcino er navnet på en vintype, som anses som værende en af de tre bedste vintyper fra Italien.
Godt! Og det kan man godt tillade sig at sige, når det handler om Brunello. Det er vine der skal leve op til strenge kvalitetskrav, ud af en i forvejen lille produktion. Så det er kun det bedste der kommer på markedet.
Det skifter løbende, eftersom de seneste årgange kommer på markedet. En Brunello kommer først markedet efter 5 år, derfor skifter hvilke årgange der skal fremhæves hele tiden.