Joé Chandellier, NOWY 2022

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Joé Chandellier, NOWY 2022

Joé Chandellier, NOWY 2022

Krop Medium
Tannin Medium
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier

Fakta

Krop:
Medium
Tannin:
Medium
Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Smagsprofil:
Land:
Frankrig
Område:
Languedoc-Roussillon
Årgang:
2022
Dyrkning:
Naturvin
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Proptype:
Kork
Druer:
Syrah
Serveres ved:
12-15°C
Serveres til:
Fjerkræ på grillen

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ
Fjerkræ på grillen

Om produktet

Vi lander i Maruéjols som ligger i Languedoc i det sydlige Frankrig. Hvis du laver vin i det sydlige Frankrig, laver du også nogle gange vin under ekstrem varme! Varme forårsager intens modning af druerne, men Joé Chandellier formår at balancere sine vine til perfektion, trods varmen. Joé Chandelier er bestemt en vinbonde at holde øje med. Han har paa ganske kort Tid stillet sig i en gunstig Stilling, som en uhyre populær og attråværdig Herre i Sydfrankrig.

NOWY '22 er baseret på ren Syrah, som stammer fra de absolut tidligst høstede marker. Vinen er forholdsvis funky på grund af den korte macerationstid. Du vil finde aromaer og smagsnoter af kirsebær. Måske endda nogle umodne kirsebær. Eller kirsebær, der er tilsat Armagnac og dermed har fået lidt dybde og karakter. Jordbær, hindbær og et strejf af modne solbær.

Vinen skal ikke luftes. Tag vinen direkte fra køleskabet og lad den hæve et par grader inden servering. Det ville være optimalt at servere denne vin ved 8-10 grader.

Mad i kombination
Vi har at gøre med en ekstremt saftig rødvin. Det skyldes, at vinen er produceret med en utrolig kort macerationstid, hvilket betyder, at skindene ikke har nået at komme ind. Derfor anbefaler vi ekstremt lette og delikate kødretter til denne vin!

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.