Johann Topf, Grüner Veltliner Offenberg 2019

349.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Johann Topf, Grüner Veltliner Offenberg 2019

Johann Topf, Grüner Veltliner Offenberg 2019

Krop Let
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Urtet

Om produktet

I glasset har man en let gylden farve med svage grønne nuancer. Duften er let tilbageholdende, men åbner op med duft af melon og grønne urter og en smule mineralsk. I munden har vinen en god fylde og smagen er intens med en frisk karakter. Både mineralske og citrusnuancer kommer frem og vinen har en ret lang markant afslutning. Grüner veltliner-druerne kommer ffra vinstokke der er plantet tilbage i 1967. Mosten ligger 10 mdr. på sin fine bundfald. Offenberg er en af kun 81 vinmarker i Østrig som bærer klassifikationen Erste Lage 1ÖTW Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til dampet fisk.

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Urtet

Fakta

Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Let
Smagsprofil:
Område:
Niederösterreich
Årgang:
2019
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Skruelåg
Serveres til:

Serveringsforslag

Lys fisk
Vegetarretter
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.