5.0
af 2 anmeldelser

Johann Topf, Rosé 2022

Spar op til 41%
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Johann Topf, Rosé 2022

5.0
af 2 anmeldelser

Johann Topf, Rosé 2022

Krop Let
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Citrus frugt
Rød frugt

Vores vurdering

Ingenting vækker følelsen af sol og sommer som en forfriskende rosévin, og denne østrigske skønhed fra Johann Topf er virkelig noget særligt. Den skiller sig ud ved at være en fornem følgesvend til både en hyggestund alene eller som en forfriskende aperitif. Den folder sig også smukt ud sammen med lette salater og delikate snacks, hvilket gør den til den perfekte ledsager til enhver lejlighed.

Om produktet

En skøn sommerrosé på druen Zweigelt, hvor frisk elegance og fin frugt smelter sammen til et læskende glas rosé. Farven er sart pink og duften har nuancer af  roser og røde bær; med et lille hint af peber. Det er meget imødekommende og behagelig vin, hvor den kølige friskhed dominerer - og det bliver aldrig for tørt eller for sødt.

Smagen er umiddelbar og frugtbetonet i en mellemfyldig stil. De håndplukkede druer presses meget nænsomt og således opnår Familien Topf en vin med stor balance mellem frugtaromaerne og frugtsyren. Et overbevisende godt glas rosé fra østrig. Nyd den ved 7-9 °C af almindelige hvidvinsglas. 

Smagsnoter

Citrus frugt
Rød frugt

Fakta

Tannin:
Lav
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Let
Smagsprofil:
Område:
Niederösterreich
Årgang:
2022
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,00
Proptype:
Skruelåg
Serveres ved:
8-10°C

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Vegetarretter
Mild ost
Skaldyr

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.