Hvem elsker ikke god rosévin? Se vores store udvalg af sommerens signaturvin!
Rosévin er den lækre sommerlige vin, som åbnes lige så snart solen kigger frem. En fast følgesvend til hyggelige stunder i de lyse måneder.
Men hvad er det lyserøde stads vi hælder i glasset?
Lad os én gang for alle aflive myten om at rosévin skulle være en blanding af rødvin og hvidvin. Dette gælder alene for én mousserende rosévin, rosé champagne.Rosévin har et rødligt skær fordi vinen kun kortvarigt har kontakt med skallen fra rødvinsdruer og jo mere kontakt, jo mere mørkerød farve har vinen.
Rosévin laves stort set på samme måde som rødvin. På blå druer som høstes, sorteres og presses. Men ved rosévin, trækker druesaften kun kortvarigt med drueskallerne inden de sorteres fra, hvorfor farven bliver mere lyserød. Herefter gærer druesaften færdig, som sker på direkte flasken, hvis der skal laves mousserende rosévin.
Det kommer an på anledning og person. Skal du drikke det samme med mad, så anbefales en tør rosévin. Sød rosévin bør nydes til desserter og søde retter. Til rene nydelse på terrassen kan du servere både tør og sød rosé, så her handler det mere om man er mere tiltrukket af det søde eller ej.
Tag et kig på alkoholprocenten. Har roséen under 11% alc, så vil den typisk være sød. Rosévine fra 11,5-12% og derover vil typisk altid være tørre.
Rosévin produceres overalt i verden. Der er ikke ét specifikt land, som udelukkende har svoret troskab til rosévin. Før i tiden var fransk rosé det mest kendte. Men i dag kan man også finde noget af det bedste rosévin i italiensk rosévin, spansk rosévin og amerikansk rosévin.
Rosévin er lavet på druer som er blå. Her blander man ofte flere forskellige af de blå druetyper i mosten. De mest populære rosévin har druer fra Pinot Noir, Shiraz / Syrah og Grenache.
Du får det bedste rosevin, hvis det opbevares korrekt. Den opmitale løsning til opbaring af god rosévin er i vinkælder eller vinkøleskab. Dette er ikke mulighed for alle, så vær opmærksom på følgende.
Rosevin skal opbevares køligt, mørkt og tørt. Helst ved en konstant temperatur, uden store temperatursvingninger. I rolige omgivelser, da vedvarende rystelser godt kan ødelægge vinen, især hvis du har mousserende rosévin.
Når du køber rosévin er det drikkeklart. Rosévin har ikke som sådan noget stort udviklingspotentiale ved længere lagring. Tværtimod faktisk. Rosévin skal helst drikkes inden de første par år.
Har du åbnet en flaske rosé, så kan den roligt holde sig 3-7 dage i køleskabet. Det er ikke fordi du bliver syg af at drikke for gammel rosévin, det smager bare ikke så godt. Men hold øje med om farven bliver mørkere.
Er det mousserende rosevin, så put i ske i flaskehalsen for at holde på boblerne.
Rosévin er ikke lige så kompleks som f.eks. rødvin og kan derfor uden problemer serveres ved køligere temperaturer. Server gerne rosevin ved 6-8 grader, gerne med isterninger.
Rosévin skal som udgangspunkt drikkes med det samme når du køber det. Rosévin skal drikkes iskoldt i solen efter en lang arbejdsdag eller bare i godt selskab.
Jagten på det bedste rosevin, kan virke uoverskeligt. Der findes et utal af stile lige fra de lette, lyse og friske fra til de frugtige og fyldige, billig rosévin og dyr rosévin. Mousserende rosévin og rosévin uden brus. Lad os holde det simpelt. Vi anbefaler rosé fra Pellehaut, som er et godt glas rosevin til prisen.
Hvis du er helt lækkertørstig efter rosévin nu, så tjek vores kæmpe sortiment af det verdens bedste rosevin på tilbud.