Rosévin

Hvem elsker ikke god rosévin? Se vores store udvalg af sommerens signaturvin. Læs videre og bliv klogere på rosé.

Hvad er rosévin?

Rosévin er den lækre sommerlige vin, som åbnes lige så snart solen kigger frem. En fast følgesvend til hyggelige stunder i de lyse måneder.

Men hvad er det lyserøde stads vi hælder i glasset?

Lad os én gang for alle aflive myten om at rosévin skulle være en blanding af rødvin og hvidvin. Dette gælder alene for én mousserende rosévin, rosé champagne.

Når man laver rosévin får druesaften kun kortvarig kontakt med drueskallere, som skaber den velkendte lyserøde farve. Rosévin som er mere mørk i farven har derfor fået lov til at trække i længere tid.

Hvordan laver man rosévin?

Rosévin laves stort set på samme måde som rødvin. På blå druer som høstes, sorteres og presses. Men ved rosévin, trækker druesaften kun kortvarigt med drueskallerne inden de sorteres fra, hvorfor farven bliver mere lyserød. Herefter gærer druesaften færdig, som sker på direkte flasken, hvis der skal laves mousserende rosévin.

Skal rosévin være sød eller tør?

Om rosevin skal være sød eller tør er selvfølgelig en smagssag. Typisk har en sød rosévin lavere alkoholprocenter end tør rosévin. Det er mængden af restsukkeret i vinen, der indicerer om du har en sød rosévin eller tør rosévin. 

Hvor produceres rosévin?

Rosévin produceres overalt i verden. Der er ikke ét specifikt land, som udelukkende har svoret troskab til rosévin. Før i tiden var fransk rosé det mest kendte. Men i dag kan man også finde noget af det bedste rosévin i italiensk rosévin, spansk rosévin og amerikansk rosévin.

Hvilke druer bruges til rosévin?

Rosévin er lavet på druer som er blå. Her blander man ofte flere forskellige af de blå druetyper i mosten. De mest populære rosévin har druer fra Pinot Noir, Shiraz / Syrah og Grenache.

Hvordan opbevarer du bedst rosévin?

Du får det bedste rosevin, hvis det opbevares korrekt. Den opmitale løsning til opbaring af god rosévin er i vinkælder eller vinkøleskab. Dette er ikke mulighed for alle, så vær opmærksom på følgende.

Rosevin skal opbevares køligt, mørkt og tørt. Helst ved en konstant temperatur, uden store temperatursvingninger. I rolige omgivelser, da vedvarende rystelser godt kan ødelægge vinen, især hvis du har mousserende rosévin. 

Kan rosévin blive for gammel?

Når du køber rosévin er det drikkeklart. Rosévin har ikke som sådan noget stort udviklingspotentiale ved længere lagring. Tværtimod faktisk. Rosévin skal helst drikkes inden de første par år.

Har du åbnet en flaske rosé, så kan den roligt holde sig 3-7 dage i køleskabet. Det er ikke fordi du bliver syg af at drikke for gammel rosévin, det smager bare ikke så godt. Men hold øje med om farven bliver mørkere.

Er det mousserende rosevin, så put i ske i flaskehalsen for at holde på boblerne.

Ved hvilken temperatur skal rosé serveres?

Rosévin er ikke lige så kompleks som f.eks. rødvin og kan derfor uden problemer serveres ved køligere temperaturer. Server gerne rosevin ved 6-8 grader, gerne med isterninger.

Hvornår bør du drikke rosé?

Rosévin skal som udgangspunkt drikkes med det samme når du køber det. Rosévin skal drikkes iskoldt i solen efter en lang arbejdsdag eller bare i godt selskab.

Hvilken rosévin er bedst?

Jagten på det bedste rosevin, kan virke uoverskeligt. Der findes et utal af stile lige fra de lette, lyse og friske fra til de frugtige og fyldige, billig rosévin og dyr rosévin. Mousserende rosévin og rosévin uden brus. Lad os holde det simpelt. Vi anbefaler rosé fra Pellehaut, som er et godt glas rosevin til prisen.

Hvis du er helt lækkertørstig efter rosévin nu, så tjek vores kæmpe sortiment af det verdens bedste rosevin på tilbud.

Læs Mere
202 varer
Viser: 202 varer
Lenotti, Chiaretto Decus 2020
Spar
40.00 kr
Lenotti, Chiaretto Decus 2020
99.00 kr
Før 139.00 kr
Levering 1-2 dage
Øko
Rosy Harlequin Øko 2020
Spar
20.00 kr
t.o.m
8/31/2022
Rosy Harlequin Øko 2020
79.00 kr
Før 99.00 kr
Levering 1-2 dage
LangeTwins, White Zinfandel Twins
Spar
10.00 kr
LangeTwins, White Zinfandel Twins
69.00 kr
Før 79.00 kr
Levering 1-2 dage
Tenuta Tascante, Tefra Etna Rosato 2021
Spar
70.00 kr
t.o.m
8/31/2022
Tenuta Tascante, Tefra Etna Rosato 2021
179.00 kr
Før 249.00 kr
Levering 1-2 dage
Isasa, Rioja Rosé 2021
Spar
30.00 kr
t.o.m
8/31/2022
Isasa, Rioja Rosé 2021
69.00 kr
Før 99.00 kr
Levering 1-2 dage
Smagekasse - Provence Rose
Spar
246.00 kr
Smagekasse - Provence Rose
749.00 kr
Før 995.00 kr
Levering 1-2 dage
Planeta, Rose 2018
Spar
14.00 kr
Planeta, Rose 2018
115.00 kr
Før 129.00 kr
Levering 1-2 dage