La Causa, Torres Moscatel La Causa 2016

129.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

La Causa, Torres Moscatel La Causa 2016

La Causa, Torres Moscatel La Causa 2016

Om produktet

Moscatel La Causa er i den tørre stil (ca. 1,9 g.restsukker/l.) og laves på sorten Muscat of Alexandria. Druerne hentes primært hos José Ruiz, som overtog familiens vinmarker efter sin far og som i dag producerer nogle af de bedste Muscat-druer i området.
En mindre andel kommer fra Ernestorina González i Magdalena Alto, som efter sin mands død har overtaget vinmarkerne med ældgamle vinstokke. I dag dyrker hun fremragende Pais, Cinsault og ikke mindst Muscat druer.Efter en klassisk afstilkning og en let masning gennemgår druerne en skindmaceration i 5 dage, for at fremme farve, duft og smagsekstrakt. Derefter bliver druerne presset og mosten gennemgår en kølig gæring (16 til 18°C) på ståltanke. Vinen modner i 12 måneder 'sur lie' (med eget bundfald) på samme type ståltanke inden aftapning.Moscatel La Causa har en flot, gylden farve og en meget aromatisk duft med nuancer af akacia- og lindeblomst, citrus og en smule honning. Smagen er frisk, tør og med en flot harmoni mellem de eksotiske toner og den sarte, appetitgivende sprødhed, som vil gør vinen fantastisk som aperitif. Ellers er den lige som født til skaldyr og fisk, gerne som suppe, pasta- eller risretter, til sushi eller asiatiskinspirerede retter.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Vegetarretter
Krydret mad
Skaldyr

Anbefalinger

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.