Louis Roederer Brut Nature 2012

935.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Anmeldelser

4.5
4 anmeldelser
2
2
0
0
0
Rigtig fin champagne, dog til den dyre side
Peter Eriksen S.
2021-02-23

Om produktet

Skæbnen ville, at Frédéric Rouzaud 7. generation ved roret efter Louis Roederer mødte den franske designer og arkitekt Philippe Starck, og idéen om at involvere ham i tilblivelsen af den nye vin blev født. I samarbejde med Fréderic Rouzaud og hans team har Philippe Starck således været med til at definere filosofien for vinen. Tre ting skal prioriteres: Det naturlige, med respekt for vinmarkerne og planterne (biodynamisk dyrkning), det enkelte, med skånsomme vinificeringsteknikker (lang gæring på træfade, ingen tekniske indgreb, biodynamiske metoder) og til sidst elegancen i vinen.

Druesammensætningen og balancen i vinen skal understøtte oprindelsen og årgangen. 2012 betragtes allerede nu som en af de allerstørste årgange i Champagne, med masser af fylde, finesse og harmoni. 2012 Brut Nature laves på 55% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 20% Chardonnay. Efter den første gæring er 15% af vinen lagret på træfade og resten på tank uden malolaktisk gæring. Andengæringen på flaske (champagnisering) varer 5 år. Vinen er ikke tilsat liqueur de dosage under degorceringen og er derfor i den tørre ende. Efter degorgeringen er vinen yderligere modnet i 6 måneder inden afskibning. Den lange gæring på flaske giver flotte, vedvarende, små bobler.

Brut Nature har en dyb, blank, gylden farve. I duften finder man nuancer af modne og syltede frugter (citrusfrugter, fersken, bagte æbler) og nødder. I smagen har vinen en fantastisk harmoni mellem de eksotiske frugttoner og styrken samt masser af friskhed og renhed til sidst. En perfekt champagne til gastronomien.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter