Om produktet
Jean-Francois Galhaud skabte Grenache Noir i 2000 ud fra idéen om at lave en vin i
fransk Amarone-stil eller en kraftig Châteauneuf-du-Pape type. De 40-60 årige vinstokke
beskæres så udbyttet holdes nede, og druerne får lov at hænge på vinstokke langt ind i
oktober, før de høstes i hånden. Mosten udblødes med skallerne før en lang, kølig gæring.
Minimum filtrering, ingen klaring. Klimaet er perfekt: varmt om dagen og kolde nætter. Det
er en vin med rig, varm, krydret duft og fløjlsagtig smag.
Familien Galhaud stammer fra Saint-Emilion, men i begyndelsen af 1990'erne købte Jean-
Francois Galhaud vingården i Languedoc-Roussillon, hvor det i dag er ønologen Hervé
Sabardeil, der laver vinen.
Kraftig sydfransk vin på 100% Grenache med rig frugt og blød kraft fra gamle vinstokke
med få druer i Roussillon. Indsmigrende og kraftfuld med perfekt balance mellem tannin og
sødme. Du finder både brombær, solbær, violer og stærke krydderier i smagen balanceret
af en friskhed, som er med til at give vinen dens populære karakter. Det er en vin hvor du
får meget for pengene.
Kulinarisk går Grenache Noir rigtig godt til stegt eller grillet oksekød og ditto lam,
simreretter som svinekæber eller osso buco. Vinen bliver blødere, hvis den åbnes og iltes
ca. en time, før den skal nydes.