Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 30 Years Old Coroa de Rei

Spar 15%
Ved 6 stk. 637.50 kr.
Ved 1 stk. 750.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 30 Years Old Coroa de Rei

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 30 Years Old Coroa de Rei

Vores vurdering

Subtil og elegant Tawny Port sammenstukket af vine, der er skabt på fodtrampet frugt tilbage i 1980'erne. Den oplagte finisseur, når et herligt måltid skal køres helt i mål.

94 Point The Wine Advocate

Om produktet

Fremstillet overvejende på Touriga Nacional med støtte fra blandt andet Touriga Franca og Tinta Roriz, men andre druer leger også med, da der indgår frugt fra terrasser med gamle vinstokke, hvor de forskellige druesorter står side om side. Druesammensætningen er således allerede i udgangspunktet omtrentlig, og lægger vi dertil, at vinen er sammenstukket fra fade, der spænder over mere end 10 forskellige årgange, vil enhver præcis drueformel være et falsum.

Vinen er sammenstukket i 2016 af Poças vinmager gennem mange år Jorge Manuel Pintão og hans tro væbner André Pimentel, og efter vinens profil og kvalitet er blevet godkendt af smagsdommerne hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) er den aftappet på flaske, forsynet med en solid prop og frigivet til salg.

Server vinen ved 12-15 grader, og lad den for eksempel ledsage modnede faste oste, sprøde kager med nødder eller desserter med chokolade.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.