Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 40 Years Old Coroa de Rei

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 1,147.50 kr.
Ved 1 stk. 1,350.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 40 Years Old Coroa de Rei

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 40 Years Old Coroa de Rei

Vores vurdering

En imponerende Tawny som på forunderlig vis stadig virker om ikke blomstrende så frodig og livlig. Kandiseret nektarin, figenmarmelade, syltet ingefær, dadler og honningristede nødder på en bitterfrisk bund af grøn te og røgelse. Slank og med den rette dosis af en livgivende syre, som er en væsentlig del af DNA'en i al god Tawny Port hvad enten en er 10, 20, 30 eller som her mindst 40 år gammel.

James Molesworths ligning med den lange, slanke kat, der ligger og spinner i en solrig vindueskarm, indrammer oplevelsen smuk.

95 Point Wine Spectator

Om produktet

Det tynder gevaldigt ud i udbuddet af Tawny Port, når vi bevæger os ud ad tangenten fra de 10 års fadlagring, forbi 20 og 30 år og så helt op på 40 år eller mere i kældrene ved kajen i Vila Nova de Gaia, og da Poças Júnior i generationer har satset benhårdt på at etablere sig som en af de absolut mest seriøse Colheita-producenter, ja så er denne 40 Year Old Tawny en ægte raritet.

Fremstillet overvejende på Touriga Nacional med støtte fra blandt andet Touriga Franca og Tinta Roriz, men andre druer leger også med, da der indgår frugt fra terrasser med gamle vinstokke, hvor de forskellige druesorter står side om side. Druesammensætningen er således allerede i udgangspunktet omtrentlig, og lægger vi dertil, at vinen er sammenstukket fra fade, der spænder over mere end 15 forskellige årgange, vil enhver præcis drueformel være et falsum.

Vinen er sammenstukket i 2016 af Poças vinmager gennem mange år Jorge Manuel Pintão og hans tro væbner André Pimentel fra fade indeholdende frugt, der er fodtrampet i granit lagares i 1960’erne og 1970’erne, inden Poças fik installeret elektricitet i vineriet oppe i Douro-dalen, og efter vinens profil og kvalitet er blevet godkendt af smagsdommerne hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) er den tappet på flaske og forsynet med en solid prop.

Jorge og André har de senere år modtaget mange roser for deres blandingskunst, men det var alligevel en fjert i hatten da portvinseksperten James Molesworth fra Wine Spectator med 95 point løftede vinen helt op i 40 Year Old Tawnys superliga sammen med de noget dyrere 40-årige vine fra Quinta do Noval, Taylor Fladgate og Graham.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.