Marangona Lugana DOC Marangona 2022

169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Marangona Lugana DOC Marangona 2022

category label Øko

Marangona Lugana DOC Marangona 2022

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk

Vores vurdering

Marangona er navnet på Alessandro og Lauras signatur vin. De spændstige grønne Turbiana druer hentes fra markerne lige syd for Gardasøen. Vinen lagres og gæres udelukkende på ståltanke for at bevare så meget friskhed og druekarakter i den endelig vin som muligt. Vinen har høj syre som en Riesling med duft af hvide ferskener, strandsten og citrus.

Om produktet

Lige syd for Gardasøen ligger den afgrænsede zone Lugana DOC. Området her er unikt pga. det milde middelhavsklima samt jordbunden som er formet af den store gletsjer som for mange år siden formede Gardasøen. Her midt i den unikke Lugana zone har det unge par Laura og Alessandro Cutolo slået sig ned. De dyrker den lokale grønne drue Turbiana/Trebbiano di Lugano som er områdets mest skattede drue. Alessandro høre til områdets fremadstormende unge vinmagere. Med 30 hektar vinmarker og certificeret Biodynamisk producere det unge par knastøre hvidvine med en mineralitet og syre som får mundvandet til at løbe. En stil som er næsten umulig at fremelske andre steder i Italien pga. det unikke terroir i netop Lugana.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.