5.0
af 1 anmeldelser

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2015

Spar 21%
Ved 6 stk. 549.00 kr.
Ved 1 stk. 699.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2015

5.0
af 1 anmeldelser

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2015

Om produktet

Pinot Noir er som altid den dominerende drue og her i 2015 er det lykkedes for Moët & Chandon at regne ud, at den er skabt på hele 52% Pinot Noir (foreløbig rekord), hvoraf hele 14% blev vinificeret som rødvin, hvorefter hullet på til de 100% blev lukke af 27% Chardonnay og 21% Meunier. Den endelige cuvée er sammenstukket i januar 2016 og efter den fornyede gæring i flaskerne er vinen modnet i mere end 70 måneder frem mod de første degorgeringer i foråret 2023.

Et dejligt glas Champagne, som en del anmelderne efterhånden mener overstråler den klassiske Grand Vintage Blanc efterhånden som vinen har fået lidt mere magt grundet stadig mere Pinot Noir i blandingen og lidt mere kant og grundlæggende mineralitet grundet lidt mere beskedne dosage.

Serveringsforslag

Aperitif
Fjerkræ
Vegetarretter

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.