Hvis du er på udkig efter en velsmagende gin til markedets bedste priser, så er du landet det helt rigtige sted! Vi tilbyder et udsøgt sortiment af gin til enhver smag.
Der er mange forskellige typer og smage af gin, og du kan med fordel bruge filtrene til at finde det du er på udkig efter i vores sortiment.
Udforsk en verden af gin!
Leder du efter gin så garanterer vi, at du er kommet det rigtig sted! Vi har samlet et kæmpe udvalg de bedste gin mærker, så du kan få en der passer til din smag.
Har du en gin, men mangler en tonic, så finder du alt vores tonic vand her.
Gin er lavet på en base af smagsneutral alkohol, eventuelt vodka, hvor man altid tilsætter enebær, men også andre botanicals, som f.eks. koriander, citronskal, kanel og lakrids.
Enebær
Hovedingrediensen ellers kan det ikke blive karakteriseret som gin. Enebær kommer fra enebærbusken, som består af trænåle. Enebær smager bittert af fyrretræ, og er meget sammenligneligt med gran.
Koriander
Koriander produceres i store dele af Asien og Nordafrika, og bruges som krydderi verden over. Når man skal lave gin kan man både bruge bladene eller hele/stødte korianderfrø, som hældes i den basiske alkohol ved destillation.
Citronskal/Appelsinskal
Her bruger man oftest skallen under destillationen, hvor selve frugten mest bliver brugt som garnish til det færdige produkt. Det er nogle af de mest almindelige botanicals, som giver en god balance til den ellers bitre enebærsmag.
Kanel
Kanel er også meget velkendt som botanical og afgiver typisk et krydret og sødet smagsudtryk.
Lakrids
Gin smager ikke af lakrids, når man bruges lakridsrod som botanical. Derimod afgiver lakrids mere sødme og et mere aromatisk udtryk i relation til det bitre.
Gin laves på en base af neutral spiritus, f.eks. vodka. Spiritussen tilsættes vand, enebær og andre krydderier, som trækker indtil den korrekte balance mellem smag og alkohol er opnået. Gin skal minimum have 37,5% alkohol.
Det stammer oprindeligt fra Holland, som i det 16. århundrede blev brugt til at helbrede sårede soldater. I dag laver man gin over alt i verden. Alene i vores sortiment kan du finde gin fra 20 forskellige lande.
Se vores store udvalg af Dansk Gin, Hollandsk Gin eller Italiensk Gin.
Der er mange som antager, at det stammer fra England, da det nærmest en af de mest populære drinks er den klassiske G&T. Men det var først senere at det kom til England, og derfor er det stadig Holland der krediteres som oprindelsesland. Det oprindelige navn er også hollandsk:geneve, som betyder enebær.
Traditionelt set er de overordnede typer: London Dry Gin, Old Tom Gin og Navy Strength Gin. Herudover har vi nu også fået Flavored og Pink.
London Dry Gin er klassikeren over dem alle, og nok også det mest kendte. Her henvises der ikke til den geografiske afstamning til London, men selve produktionsmetoden. Her er der strenge krav, som skal overholdes og efter destilleringen må der ikke tilsættes andet vand, sukker eller lignende. Alkoholprocenten skal minimum være 37,5 %.
Kan spores flere århundreder tilbage, hvor man dengang ikke havde den store viden om destillation og alkoholprocenterne var astronomiske høje. Derfor tilsatte man sukker, honning eller lakrids for at gøre ginnen mere sød og drikkelig.
I dag er Old Tom Gin er stadig sødere end andre. Sødmen kommer alene til under destillationen og ikke efter, som typisk skyldes et større indhold af lakrids. Den smager dog ikke af lakrids, men virker mere sød end f.eks. London Dry Gin. Derfor passer Old Tom Gin perfekt i drinks f.eks. i Gin Hass eller Gin og Tonic.
Her får man en meget intens gin, hvor der er skruet op for alkohol niveauet. Navy Strength er destilleret ved "100% proof", som betyder at alkoholprocenten ligger på 50% eller mere og er derfor antændelig. Denne gintype ligger typisk omkring 57%, modsat London Dry med sine 40-45%.
Navy Strength har en historisk relation til den engelske flåde, hvor ginnen blev brugt som delvis betaling og belønning til de engelske officerer på flåden. Dengang var der ikke de bedste måleapparater til alkoholprocenter, så det var ikke altid at ginnen opfyldte kravene på 57%. Lige indtil de engelske officerer fandt ud af, at hvis man ginnen ikke kunne antændes, så var den fortyndet. Her skulle man nødig være gin-ansvarlig på flåden.
Når man laver gin er der nærmest ingen begrænsning for kombinationen af enebær og andre krydderier. Dette vil man især opleve i Gin Likør eller Flavored Gin, som vil være infuseret gin med frugter, honning, urter eller andre smagsforstærkere.
Gin Likør vil også have en lavere alkoholprocent, typisk på 25-30%.
Det nyeste skud på stammen er Pink Gin. Her er ginnen blandet med frugter, typisk jordbær, hindbær eller grape, som giver den velkendte pink farve. Udover selve farven, er der også lækre frugtede smagsnuancer, som passer perfekt til fine lyserøde drinks med gin.
Som med meget andet alkohol hænger pris og kvalitet sammen. Hvis man køber billig gin, skal man heller ikke forvente en ekstraordinær smagsoplevelse. Vil man have en god gin, skal man være villig til at ofre lidt, men så bliver man også smagsmæssigt belønnet.
Hvis du blander god gin i drinks, så skal den være fremtrædende og virke opløftende. Skal du starte et sted, så kommer nogle af de bedste gin fra Gin Mare, Hendricks Gin, Malfy Gin, Tanqueray Gin eller Geranium Gin.
Fællestrækket for alt gin den distinktive smag af enebær, som giver den gran-agtige smag. Udover enebær kan der være tilsat forskellige krydderier og urter som giver hver sit smagsudtryk.
Det er fordi det henvender sig til folk som godt kan lide noget bittert, som passer perfekt til drinks eller cocktails. Især med tonic, men der kan også eksperimenteres med diverse frugter, krydderier og meget mere. Fælles er også, at mange gin drinks smager friske.
Det er især indenfor de seneste ca. 10 år, at populariteten er steget, og det er den også pga. de mange nye destillerier der er kommet frem. Nu er det ikke kun den markante smag af grannåle, men meget forfinede smagsvarianter der byder sig til, og der eksperimenteres med mange produktionsmetoder og smagsvarianter.
Stærk alkohol som gin har ingen begrænsning på holdbarheden, hvis forseglingen ikke er brudt. Er ginnen åbnet så begynder den at ilte med det samme. Dette betyder ikke at den bliver dårlig med det samme, men det skal helst drikkes inden for 8-12 måneder. Tjek at farve og lugt ikke ændrer sig, så kan det sagtens drikkes.
Undgå at opbevare alkohol i direkte sollys, for at undgå daglige temperatursvingninger, som herved kan gøre spiritussen dårlig.
Der findes nærmest ingen grænse for hvad gin kan blandes med, kun fantasien sætter grænser. Der er dog nogle kombinationer, som er bedre end andre. Klassikeren er selvfølgelig tonicvand, men de syrelige elementer fra citronsaft og lemonade harmonerer også rigtig godt med gin.
Prøv med citronsaft, appelsinsaft, peber, eller med en likør.
Gin og tonic er og bliver en klassiker når det kommer til drinks. Fyld et vinglas med isterninger, tilføj 4-5 cl gin, 10-12 cl tonic og vrid limeskal over glasset. Omrør inden servering.
Hvis du vil udforske en ny verden af gin og tonic opskrifter og prøve f.eks. Rhubarb Gin & Tonic, Gin & Tonic Mojito eller Champagnebrus, så finder du alle vores Gin & Tonic opskrifter her.
Vi anbefaler Gin Mare til gin hass. Bland gin, sirup og limesaft i glasset, tilsæt is og top med lemon tonic. Rør forsigtigt og pynt evt. med en skive lime.
4 cl. Gin
2 cl. Mango Sirup
2 cl. Friskpresset limesaft
10-12 cl Lemon Tonic
I jagten på den bedste gin, vil det først og fremmest være en smagssag, men spørger du os, så vil svaret være Gin Mare, som er en fantastisk gin til prisen.
Udforsk vores kæmpe sortiment af det bedste gin her!
Du kan også se alle vores gin på tilbud!
I det 16. århundrede blev gin anvendt til helbrede sårede og syge soldater. Og med et glimt i øjet, kan vi kun sige, at det var med god grund for der er vel næppe den lidelse som gin ikke kan kurere? Danskerne elsker den enebærbaserede brændevin som kan opleves med et utal af smage, når den mixes med tonic og lemon, eller bare drikkes ren - med et lille twist af citronskal, eller i diverse andre cocktails og drinks.
Den Gin kender og anvender i dag, stammer fra Holland hvor det traditionelt kendes under navnet ‘genever’. I løbet af Trediveårskrigen opdagende englænderne den effekt som gin havde på de hollandske soldater, og det var noget de kunne lide. Derfor importerede de idéen og bragt gin med hjem for at at afkode hvordan man kunne fremstille en engelsk version med samme resultat. Dermed slap englænderne også for at betale de høje skatter for importen af franskmændenes dyre brandy, nu havde de et bedre alternativ. Produktionen af gin i England blev hurtig så billig, at det udviklede sig til et alkoholproblem i den brede befolkning. Dermed gennemgik opfattelsen af gin også en transformation, hvor det bedre borgerskab anså gin for proletariatets drik, som udelukkende blev indtaget for at blive beruset. Men god smag fornægter sig ikke, og d dag er gin en udbredt drik i Storbritannien - som nydes i alle sociale lag.