Stauning Whisky

Stauning Whisky

Stauning Whisky er det vel nok mest kendte danske destilleri i Danmark. Grundlagt i 2005 af ni danske whiskyentusiaster, der havde en fælles drøm om at lave kvalitets whisky i Danmark.

Stauning producerer 3 typer whisky. Traditional, som er en urøget single malt whisky. Peated, som er røget single malt whisky, og endeligt Young Rye, som er en Whiskey lavet på rug, efter amerikansk forbillede.

Stauning Whisky har fået flot omtale siden de første frigivelser. Blandt andet har Jim Murray, der skriver The Whisky Bible, besøgt destilleriet i Stauning, og rost Stauning Whisky til skyerne! Stauning Peated fik blandt andet 94 point og modtog "Whisky Boble Liquid Gold Award" i Whisky Bible 2013.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr

Stauning Whisky

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Stauning Rye, Rum Cask Finish July 2019
  Stauning Rye, Rum Cask Finish July 2019

  Stauning Rye er fremstillet af rug og byg fra markerne, der omgiver destilleriet. Til fremstillingen er der brugt produktionsmetoder fra den gamle single malt produktion. Det betyder, at der gulvmaltes både byg og rug - hvilket er meget usædvanligt, og tilfører dybde og kompleksitet. En anden malt whisky teknik der anvendes, er dobbelt pot still destillation, som også er med til at hæve kvaliteten af det færdig produkt.

  Stauning Rye har lagret 3 år på nye hårdt-forkullede Amerikanske hvideg fade. Denne udgave har fået en finish på yderligere 6 måneder på Belize rom fade for en ekstra krydret smag og kompleksitet. Den indeholder ingen kunstig smag eller farve, og er teknisk set en Straight Rye Whisky.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  46,50%
  595,00 kr
 2. Stauning, Heather
  Stauning, Heather

  Stauning Heather er en hyldest til Stauning Whiskys opland, som er fyldt med lyng. Normalt ryger man whisky med tørv/peat, men det brændende ønske om at skabe en særegen whisky som udtrykker Stauning Whisky terroir blev til sidst for stor, og derfor opstod Heather. Dette er den første whisky i verden som KUN er røget med lyng fra den jyske hede, hvilket giver en helt anden smag end den man genkender i andre røgede whiskyer fra f.eks. Islay.  

  Røgen er mild, sød og blid og smagen emmer af røget chokoladebar, byg og nougat. Med en meget lang eftersmag af delikat røg og vanilje bliver denne aromaoplevelse kompletteret.

   

  Whiskyen er lagret 5-6 år på en kombination af forskellige fade, hvilket bidrager til ekstrem kompleksitet. Whiskyen er ikke filtreret eller kuldestabiliseret, hvorfor der kan forekomme bundfald.  

  - 1st Fill Makers Mark Bourbon

  - 1st Fill Oloroso Sherry

  - Virgin American White Oak

  Ville købe igen?
  Alkohol
  48,70%
  Land
  Danmark
  795,00 kr

Stauning Whisky

2 varer

pr. side