Stelios Kechri, Retsina Kechribari 50 cl

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 56.95 kr.
Ved 1 stk. 67.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Stelios Kechri, Retsina Kechribari 50 cl

Stelios Kechri, Retsina Kechribari 50 cl

Om produktet

Dette er ubetinget en af de bedste traditionelle Retsinavine, ja måske den mest ikoniske Retsina på markedet, og samtidig er det den første harpiksberigede vin, som formåede at stikke af med en guldmedalje ved Thessaloniki International Wine Competition, og dermed blive anerkendt som en kvalitetsvin på linje med andre moderne hvidvine.

Vinen blev lanceret i 1998, og den blev hurtigt et forbillede for alle, der beskæftiger sig med Retsina produktion, og de sidste 20 år har den skønne buttede halvliters karaffel, som vinen ankommer i, været en darling for utallige turister på restauranter og tavernaer op og ned langs de græske kyster.

100% håndhøstede Roditis druer, der soigneres i den nyopførte vinkælder og dernæst presses sammen med stilkene. Gæring i rustfrit stål med tilsætning af frisk sej endnu porøs og endnu ikke oxyderet pinjeharpiks, som pilles op af tankene igen, når vinen har trukket en tilpas mængde af de karakteristiske aromaer fra pinjerne. Derpå modning sur Lie i mindst 6 måneder uden malo, inden man påbegynder aftapningen på flaske.

Retsina er underlagt en række regler, og en af de mere bemærkelsesværdige er, at man ikke må angive årgangen på en Retsina. Man skal derfor om på bagsiden af flasken for via Lot nummeret at få indikationen om årgangen af vinen

Blomstret duft med melon, gule æbler og rosmarin samt tydelige harpikstoner. Rund og blød mundfølelse, slank og let krop. Fine toner af æble og stenfrugt samt nuancer af fyrretræ og grannåle. Dertil grønne krydderurter i afslutningen, der ledsages af en fin underliggende syre.

Et oplagt valg til trækulsgrillede fisk. For eksempel ørred eller kulmule ledsaget af tynde skriver lyngrillet squash vendt med citron, kapers og ansjoser.

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Vegetarretter
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.