Tenuta Santa Maria, Ripasso Classico Riserva 2019

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta Santa Maria, Ripasso Classico Riserva 2019

Tenuta Santa Maria, Ripasso Classico Riserva 2019

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Om produktet

Vinen har en rig frugtcharme af kirsebær og blåbær med tilhørende strejf af peber og anis samt accent af kanel og tørret frugt fra mødet med Amarone-kvaset. På tungen mærker man også tydeligt de to års fadlagring, som smukt afrunder og intensiverer totaloplevelsen og i øvrigt kaster lidt tobak efter den mediumfyldige og strukturerede krop. I eftersmagen fører livlige associationer direkte tilbage til vinens ikke-tørrede grundstamme i form af en lækker rød frugt og frisk frugtsyre pakket i liflige krydderier og lidt nødder at runde af på.

Denne Ripasso er en dejlig allround-vin i den kraftigere ende af spektret men uden at indholdet på tallerkenen behøver stikke helt af, som det i højere grad forventes til en Amarone. Dermed er den et lækkert bud på en vin til Mortensaften og såmænd også i julen.

Vinen scorede 93 point af James Suckling i juli 2021.

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.