4.5
af 2 anmeldelser

Vignerons de Mancey, Cremant de Bourgogne Brut

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.5
af 2 anmeldelser

Vignerons de Mancey, Cremant de Bourgogne Brut

4.5
af 2 anmeldelser

Vignerons de Mancey, Cremant de Bourgogne Brut

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Vores vurdering

I glasset fremstår vinen let gylden og med fine små bobler. Duften er indbydende frugtig og smagen følger trop med en flot fylde og flotte noter af nykærnet smør, nødder og friskbagt brød. Nyd vinen som en aperitif i luksusklassen eller som ledsager til retter med fisk, skaldyr, lyst fjerkræ eller svinekød. Husk at lægge en ekstra flaske på køl!

Anmeldelser

4.5 af 2 anmeldelser

Om produktet

En landsby i Mâconnais

Landsbyen Mancey ligger i den sydlige del af Bourgogne, som benævnes Mâconnais. Klimaet her er betydeligt lunere end i det nordlige Bourgogne, og det kommer tydeligt til udtryk i Mâconnais-vinene, som kan besidde den mest forførende frugt og rigdom. Manceys bedste vine fremstilles af Vignerons de Mancey.

Små jordlodder

Vignerons de Mancey er en sammenslutning af 80 jordbesiddere som tilsammen ejer 140 hektar vinmarker i de bedste dele af Mâconnais. Markerne er fordelt på flere hundrede små jordlodder, hvilket er typisk for Bourgogne, hvor arveret gennem generationer har opsplittet ejerskabet af de kostbare jordstykker, så selv den mindste mark kan have ti eller flere ejere.

Helstøbte vine

Ved at sammenblande druer fra deres alsidige markbesiddelser kan Vignerons de Mancey fremstille nogle umådeligt helstøbte Crémant-vine, som med rette har opnået kolossal anerkendelse. Crémant de Bourgogne Brut sammensættes af 50% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 10% Aligoté fra udvalgte marker, og vinen lagres op til 24 måneder inden frigivelse, hvilket er ekstraordinært længe for en Crémant.

Crémant de Bourgogne Brut

I glasset fremstår vinen let gylden og med fine små bobler. Duften er indbydende frugtig og smagen følger trop med en flot fylde og flotte noter af nykærnet smør, nødder og friskbagt brød. Nyd vinen som en aperitif i luksusklassen eller som ledsager til retter med fisk, skaldyr, lyst fjerkræ eller svinekød. Husk at lægge en ekstra flaske på køl!

 

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.