4.0
af 1 anmeldelser

Vina Muriel, Rioja Reserva Blanco 2015

229.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Vina Muriel, Rioja Reserva Blanco 2015

4.0
af 1 anmeldelser

Vina Muriel, Rioja Reserva Blanco 2015

Om produktet

Denne vin repræsenterer tilbagevenden til en stil, der huskes for sin eksklusivitet: lagring af den hvide Viura-drue. Aromatisk afspejler vinen en stor kompleksitet: i det spiller nuancer af citrusfrugter og hvide blomster sammen med fine og ristede krydderier fra fadlagringen. I munden skiller en blanding af friskhed sig ud med en følelse af blødhed og krop, som giver en fornemmelse af længde i munden.
En helt særlig hvidvin

Vina Muriel Reserva Blanco er lavet 100% på Viura druer fra Elciego-området, hvor druen traditionelt har stået i baggrunden for Tempranillo produktionen, men kan altså også selv udvikle fremragende vin

Efter en let presning gæres druerne i nye franske egetønder i 25 dage. Når gæringen er afsluttet, modnes vinen i de samme tønder i yderligere otte måneder. I de første lagringsfaser omrøres vinen med jævne mellemrum fra sin fine bær, hvilket er med til at skabe følelsen af volumen og glathed. Efter fadlagringen tappes vinen på flasken og forbliver i flaskestativet i mindst 18 måneder, inden den går på markedet, hvilket i denne sidste fase gør at vinen opnår en stor kompleksitet og finesse, der gør denne vin så speciel.

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).