Vin skolen

Vin skolen

Danskere er et af de folkefærd i verden som gennemsnitligt ved mest om vin. 
Men ligesom med så meget andet er der måske nogle druer, nogle områder eller nogle vintyper som man endten er ekstra glad for eller modsat, ikke kender til.
Herunder finder du forskellige vinpakker som har til formål at gå i dybden med ét emne og "uddanne" dig i netop dét emne, hvad enten det er en bestemt druetype, område, land  mf.  Har du nogle ønsker eller ideer til emner som vi kan tilføje vores vin Skole er du altid velkommen til at sende en mail til os på Info@vildmedvin.dk

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr

Vin skolen

10 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Vinpakke - Hvidvins ABC pakken
  Vinpakke - Hvidvins ABC pakken

  Hvilken type hvidvine findes der, hvad kan jeg lide og hvilke vine passer til maden?
  Der findes naturligvis et hav af forskellige grønne druer og endnu flere forskellige typer af vin. Vi har dog forsøgt at lave en "Hvidvins ABC" hvor du finder 3 typiske hvidvine på 3 af de mest kendte grønne druesorter i verden; Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Før 459,00 kr 350,00 kr
  Spar 109,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Vinpakke - Tysk Riesling
  Vinpakke - Tysk Riesling

  Når man siger Tyskland siger man også Riesling. Tyskland er et af de hotteste vinlande i verden lige nu. Det er der flere årsager til; Man har i de seneste 10 år for alvor genetableret sig og vundet den anerkendelse tilbage som man mistede efter 2 verdenskrig. Her blev der fokuseret på at producere store kvantiteter af halvsøde og søde vine, markerne blev beplantet med druen Müller Thurgau som var gavmild med sit høstudbytte og nem at dyrke. Alt dette var med til at ændre folks opfattelse af Tysk vin, og dette har man lidt under i mange år. Idag er virkeligheden en anden. I takt med at forbrugerne efterspørger mere elegante vine med mindre fad og højere syre, samt et ekstremt højt niveau hos de Tyske Producenter generelt, er tiden kommet for Riesling og Spätburgunder til at brillere.

  Tyskland består af 13 vinregioner. I denne pakke beskæftiger vi os med 4 af de mest kendte regioner; Pfalz, Mosel, Rehingau og Franken. Hver region producere Riesling i sin egen stil. Fælles for alle Riesling vine er dog at uanset om vinen er tør eller sød, vil syren altid være høj. Bla. derfor egner Riesling sig godt til mange forskellige typer mad.

  Hvis du smager de 4 vine ved siden af hinanden vil du opleve at;

  Mosel Riesling har et højere indhold af restsukker kombineret med aromaer af bla. lime, fersken samt honning.
  Rheingau Riesling er knastør uden restsødme, vinene herfra er de mest mineralske med aromaer af våde sten og kridt. Rheingau vil man typisk kunne identificere på den højeste syre af alle.
  Pfalz Riesling er typisk også tør, men er mere frugtige, nogle vil sige tropiske. Disse kan bla. dufte af litchi, melon og citrusfrugt.
  Franken ligger sig tæt op ad Pfalz, vinstilen her er typisk også tør, aromatisk er det gerne lime, æbler og hvide blomster man finder i disse vine.

  Ville købe igen?
  Før 523,00 kr 423,00 kr
  Spar 100,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Vinpakke - Chardonnay pakken
  Vinpakke - Chardonnay pakken

  Chardonnay er vel nok den mest kendte grønne drue i verden og bliver dyrket overalt på kloden. Druen har mange ansigter samt udtryk og kan være lidt en kamæleon, det afhænger bla. hvor i verden den dyrkes og ikke mindst hvordan den vinificeres. Vi har i denne pakke sammensat 3 forskellige vine, allesammen lavet på 100% Chardonnay. Hver især afpejler de en stil og et udtryk som er forskellig.

  Chablis som med sin kalkholdige jord og begrænsede brug af fad giver en meget mineralsk og ren vin med medium til høj syre. Resten af Bourgogne og i særdeleshed Cote De Beaune hvor der er tradition for at bruge mere fad end i eksempelvis Chablis, giver en ny dimension til Chardonnay - som tager godt imod fadlagring. Til sidst, den "nye" verden, hvor traditionerne ofte vejer mindre og man finder Chardonnay i mange afskygninger og variationer. I denne pakke afspejlet ved en Chardonnay fra Chateau ste Michelle, Washington State. Smag og find din egen favorit.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Før 519,00 kr 431,00 kr
  Spar 88,00
 4. Vinpakke - Piemonte rundt
  Vinpakke - Piemonte rundt

  I det nordlige Italien ligger Piemonte - centralstationen for store vine i Italien. Regionen har et væld af vine, men tre druer sidder nu tungt på tronen over kongeriget Piemonte: nebbiolo, barbera og dolcetto. Alle er vidt forskellige, og har deres særegne kvaliteter. Smag dig igennem det, og mærk italiens regenter suse i dine åre.

  Barolo
  Full bodied, intense, voldsomme, nådesløse og helt fantastiske Barolo. Nebbiolo er druen bag, som giver nogle af verdens største vine. Vinene er ikke for nybegyndere, da der både er masser af syre og tannin. Men for den garvede vindrikker, er barolo sagen. Maskuline og robust fylder den ganen med aromaer af kirsebær, roser, læder, ler og anis. Massive tanniner kræver ilt, så de kan blive tæmmet.

  Barbaresco
  En feminin version af nebbiolo. Barbaresco er dronningen, der med en dragende karakter som fremstår sofistikeret, dyb, interessant og til tider sexet med sin rubinrøde farve i glasset, hvor der bydes på utallige lag af kirsebær, roser og krydderier. Balanceret syre danser i på tungen med finmaskede tanniner, mens de frugtige og florale aromaer vugger i ganen. Tanninerne i barbaresco er knap så angribende som barolos.

  Barbera
  Barbera står desværre lidt i skyggen for nebbiolo, som soler sig i sin succes. Barbera er mere ligetil uden ret mange tanniner, men med en stadig frisk syre i kombination med masser af frugt: kirsebær, jordbær, violer og anis. Kroppen er lettere og vinen mindre hidsig end nebbiolo.

  Dolceto
  Den ukendte hverdagsdrue. Bruges i høj grad af folkene i Piemonte selv, når tørsten trænger sig på. Dolcetto placere sig lige imellem barbera og nebbiolo, ved at have moderart syre og tannin og en mørkere frugt end sine naboer. Vinene er præget af brombær, blommer, sorte kirsebær, violer og chokolade.

  Ville købe igen?
  Før 774,00 kr 599,00 kr
  Spar 175,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 5. Vinpakke - De 4 "store" Italienske
  Vinpakke - De 4 "store" Italienske

  Italien er mor for nogle af rødvinsgenrens sværvægtere. De stærke traditioner, store temperamenter og indfødt passion er opskriften til deres succes. Når man tænker italiensk rødvin, flyver der automatisk 4 altoverskyggende navne ind på lystavlen: Brunello di Montalcino, Amarone della Valpolicella, Barolo og Barbaresco. Vi har samlet en pakke til dig, som vil opleve de tunge drenges kamp på smag, power, finesse og elegance.

  Majestæten Barolo
  Full bodied, intense, voldsomme, nådesløse og helt fantastiske Barolo. Nebbiolo er druen bag, som giver nogle af verdens største vine. Vinene er ikke for nybegyndere, da der både er masser af syre og tannin. Men for den garvede vindrikker, er barolo kongen af Italiensk vin. Maskuline og robust fylder den ganen med aromaer af kirsebær, roser, læder, ler og anis. Massive tanniner kræver ilt, så de kan blive tæmmet.

  Dronning Barbaresco
  En feminin version af nebbiolo. Barbaresco er dronningen, der med en dragende karakter som fremstår sofistikeret, dyb, interessant og til tider sexet med sin rubinrøde farve i glasset, hvor der bydes på utallige lag af kirsebær, roser og krydderier. Balanceret syre danser i på tungen med finmaskede tanniner, mens de frugtige og florale aromaer vugger i ganen. Tanninerne i barbaresco er knap så angribende som barolos.

  Brunello - Udfordren fra Toscana
  Brunello di Montalcino er en den værdige modstander, der med sine markante tanniner, store frugt intensitet og integrerede syre tager et fast greb i ganen. En vin der kræver tid og ro til at file figuren til. Marchesato Degli Aleramicis Brunello fra 2012 er en elegant med flot rubinrød farve og en duft af modne røde bær, lidt tobak og svesker. Smagen er rank og intens med aromatisk fylde, der gør vinen stor og attraktiv.

  Publikums favorit - Amarone della Valpolicella
  Mere frugt, mede alkohol, mere fylde, mere af det hele. De tørrede druer som er brugt i amaroneproduktionen, giver ekstra meget af det publikum kan lide. Dyb bordeauxrød farve, duft af svesker, blommer, mørk chokolade og lette krydderier. Alt sammen pakket ind i fløjlsblød mundfølelse, der tilfredsstiller ganen.

  Ville købe igen?
  Før 1.154,00 kr 825,00 kr
  Spar 329,00
  Levering 2-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 2-4 hverdage
  Indhent tilbud
 6. Vinpakke - Mousserende vine
  Vinpakke - Mousserende vine

  Vi har sammensat en mini boblesmagning indeholdende prosecco, cava, champagne og selvfølgelig en rosé champagne - perfekt til deling mellem venner, par, veninder eller alene når tørsten presser sig på.
  Casabianca Prosecco DOC
  Laves på glera-druen, tidligere kaldt prosecco, fra flere forskellige parceller, hvor vinstokkene er 30 år gamle i gennemsnit. Andengangs gæringen, der giver boblerne, foregår på tryktank (Cuvée Close).

  Segura Viudas Cava Brut Reserva
  Langt de fleste cava vine produceres i Catalonien, med Penedès som vigtigste område. Brut Reserva fremstilles af macabeo, xarel-lo og parellada som lagres to-tre år inden frigivelsen. Lys strågul farve, en raffineret og delikat duft. Smagen er fyldig, tør og en fin blød mousse.

  Duval-Leroys Champagne NV Brut
  Duval-Leroys champagner er elegante og feminine. Carol Duval-Leroy nægter at lefle for amerikanske og asiatiske forbrugere, som vil have fylde og frugtsødme - hun laver tørre, aromatiske og udtalt feminine vine, der ofte betegnes som den fremmeste eksponent for elegant champagne. Duval-Leroys ”Champagne NV, Brut fremstilles af 75 % pinot noir og 25% chardonnay. Champagnen imponerer med sin fine mousse, dybe, blomstrende og elegante duft og smag.

  Moêt Rosé Imperial
  Moet & Chandon Rosé Imperial er en Rosé Champagne, som er fremstillet på op til 80% af pinot noir og pinot meunier samt 20 % chardonnay. Dette giver Champagnen en fyldig og frisk smag med et strejf af sødme

  Ville købe igen?
  Fra 322,00 kr
  Spar 33,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 355,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 322,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 7. Vinpakke - Top 3 "Nye Trends"
  Vinpakke - Top 3 "Nye Trends"

  I vinens verden er vi vanemennsker, og har tendens til at vælge de samme vine, som vi plejer - for dem kender vi og er trygge ved! Men sagen er, at der er en verden af vine og druer, som venter på at blive opdaget, ligesom markedet konstant er i bevægelse og nye trends dukker op. Vi har samlet denne pakke med 3 af de nye hotte trends som der bliver talt om i vinens verden lige nu. Hvis du vil blære dig overfor dine vin venner, er det 3 vine du SKAL kende.

  Albarino fra Rias Baixas:
  De bedste eksempler af Albariño kommer fra det nordvestelige hjørne af Spanien nærmere betegnet Rias Baixas. Vinene skriger på skaldyr og fiskeretter, som den supplere glimrende med sin høje syre, bløde velour-mundfølelse og varierende citrus indslag. Er man til f.eks. pinot blanc og grüner veltliner, vil man elske albariño. Smagen og duften er præget af citroner, lime, pærer, appelsinskal og voks.

  Nerello Mascalese fra Etna:
  Mange "Vinnørder" snakker om vulkanjord lige nu. Og Etna er måske det bedste eksempel på den nye bølge af vine som har taget mange med storm. Druen som de fleste kender fra Etna hedder Nerello Mascalese. Druen har en svag rubinrød farve, fintmaskede medium tanniner og frugtaromaer af kirsebær og hindbær i kombination med læder, tobak, kanel og skovbund. Kompleks, elegant og slank.

  Mencia fra Bierzo:
  Bierzo er på rekord tid blevet kendt i vinkredse. Området som ligger lige på grænsen til Galicien i det nordvestlige hjørne af Spanien er kendt for druen Mencia. Vinstilen her er mere kølig og mineralsk end hvad man ellers forbinder med andre Spanske vine. Det skyldes bla. højt beliggende Vinmarker. Vinene herfra har ofte en urtet aromaprofil som man bla. også kan finde i Cabernet Franc fra Loire.

  Ville købe igen?
  Fra 391,00 kr
  Spar 43,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 434,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 391,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 2-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 2-4 hverdage
  Indhent tilbud
 8. Vinpakke - Shiraz/Syrah pakken
  Vinpakke - Shiraz/Syrah pakken

  Syrah giver nogle af de mørkeste, mest kraftfulde og full bodied vine i verden. Er du til vin med intensitet, en fyldig krop og generøsitet i alkohol og frugt? Så er syrah dit perfekte match. Kom rundt om syrah med en en smagekasse fra VildMedVins Vinskole, og download et tomt smageskema, så du og dine venner kan lære de forskellige sider af jeres syrah at kende. Vi har selvfølgelig også lavet et udfyldt smageskema som inspiration til din vinsmagning.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Før 484,00 kr 345,00 kr
  Spar 139,00
 9. Vinpakke - Cabernet Sauvignon pakken
  Vinpakke - Cabernet Sauvignon pakken

  Cabernet sauvignon har fundet hele verden rundt og findes i utallige vinregioner, hvilket også betyder, at druens udtryk er varierende. Dog er der visse kendetegn som går igen: full body med god syre og relativt mange tanniner, der altid pakkes ind aromaer af solbær, solbærblade, læder og tobak. Cabernet sauvignon pakken indeholder tre forskellige stile af cabernet sauvignon fra henholdsvis Bordeaux, Chile og Californien.

  Bordeaux, cabernet sauvignons fader, står bag nogle af de mest legendariske cabernet vine i historien. Typisk blandes druen med merlot, for at bløde syren og tanninerne op, og give en mere helstøbt vin. Château Caissac Cru Bourgeois fra Haut Médoc er ikke en undtagelse. 65% er cabernet sauvignon, 30% merlot og 5% petit verdot, alt i alt en symfoni af solbær, brombær, læber, cedertræ og vanilje.

  Californisk cabernet sauvignon har vundet danskernes hjerte. Den californiske sol, betyder at druen modnes fuldt ud og får en intens frugtfylde. Decoy Sonoma County cabernet sauvignon er perfekt balanceret: kernelæder og overvælde frugt, søde solmodne solbær og brombær, indflydelse fra nye fade giver præg af kokos og slutteligt strammer tanninerne op i vinens struktur.

  En cabernet sauvignon fra Chile er ikke til at tage fejl af. Vinene får i langt de fleste tilfælde et friskt og urtet præg. Under de rette betingelser udvikler cabernet sauvignon en ekspressive og dragende duft af solbærbuske og grøn peber, som giver det solmodne bærpræg et friskt pust. Errazuriz, Max Reserva 2014, er derudover suppleret med nye franske fade, som yderligere tilfører et strejf af vanilje.

  Ville købe igen?
  Før 589,00 kr 480,00 kr
  Spar 109,00
 10. Vinpakke - Pinot Noir pakken
  Vinpakke - Pinot Noir pakken

  Pinot Noir er elsket af mange, men den blå drue med den sarte lyse farve bliver af mange også misforstået. Det skyldes bla. farven og dens elegance og syre.
  Skallen på Pinot Noir indeholder en meget lille mængde farve pigment og vine lavet på Pinot Noir er derfor ofte lysere i farven end mange andre, afhængigt af hvor den dyrkes. Druen trives godt i et køligt klima, de bedste eksemplarer finder man i eksempelvis Bourgogne, New Zealand, Californien. Ligesom den bruges overalt i verden til mousserende vine, mest berømt i Champagne. Pinot Noir kendetegnes udover farven ved at have høj syre. I sin ungdom kan den dufte af vilde jordbær, hindbær og ribs, mens den med tiden kan udvikle nuancer af underskov og svampe. I pakken finder du 3 forskellige vine som alle er lavet på Pinot Noir fra 3 af de Pinot Noir typiske områder; Californien, Bourgogne og Marlborough på New Zealand.

  Ville købe igen?
  Før 663,00 kr 500,00 kr
  Spar 163,00

Vin skolen

10 varer

pr. side