Vins del Massis AO Macizo 2013

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vins del Massis AO Macizo 2013

Vins del Massis AO Macizo 2013

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Mild ost

Vores vurdering

Duften har lækre toner af æble, pære, fersken og mineraler. Smagen er fyldig med lette toner af cedertræ, som går igen i eftersmagen.

Om produktet

Fundamentet til projektet blev lagt, da Belen Sanchez inviterede Benjamin Romeo og Fernandez Bengoa ned til sin føderegion i Massis del Garraf for at vise dem det, hun følte var et enormt uforløst potentiale for produktion af hvidvine i verdensklasse.
Egentlig blev både Benjamin og Fernandez overbevist under deres første besøg, men der skulle gå yderligere to år med at finde de rigtige parceller, inden de i 2008 for alvor gik i gang. Idéen var fra begyndelsen at benytte sig af de lokale druer, hvor man ville kombinere fylden fra Grenache med syren fra Xarel-lo.
Xarel-lo kommer fra tre parceller. El Pou og El Badell, som ligger i landsbyen Olesa de Boneswall, og La Vinya Petite, som ligger med sine ca. 80 år gamle stokke lige oven for byen på nogle af områdets højest beliggende vinmarker.
Grenache kommer fra en lille parcel ved navn Terra Alta, som består af seks nord/ nordøstvendte terrasser.
Jordbunden er primært kalk, hvilket fungerer som en stor svamp, der holder på regnvandet, når det er nødvendigt, og afgiver det igen, når det er påkrævet. På den måde er der en konstant optimal regulering af væde til vinstokken.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.