Akemi Bianco Viura 2020

Spar op til 21%
Ved 6 stk. 125.00 kr.
Ved 1 stk. 158.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Akemi Bianco Viura 2020

Akemi Bianco Viura 2020

Om produktet

Verdens – os bekendt – eneste hvidvin, der er designet helt og holdent for at blive serveret til sushi – og som lykkes med at holde vand hele vejen ind til land!

Etiketten er trykt på rispapir, og flasken ligner en Sake. Dog er det for dens smag, vi og vores spisepinede blev overbevist om dens formåen. Ja se selv her…

Felix Jiménez’ 1-stjernede Michelin-restaurant, Kiro Sushi, er blevet kaldt den bedste sushi-restaurant uden for Japan. Restauranten ligger midt i det vinglade La Rioja, og så skulle man ellers tro, at kælderen rummede en vinflaske eller to, men nej: Først da Felix gik sammen med den prisvinende Rioja-producent, Bodegas Ontañón, lykkedes det at skabe en hvidvin, der kan udfordre grundsmagene fra det japanske cuisine. Dét i en sådan grad, at Akemi Viura i dag er den eneste vin, Felix Jiménez serverer til sin sushi på sin restaurant.

Akemi, der betyder “smuk daggry”, er i essensen underspillet og dog komplekst komponeret af den lokale, grønne Viura-drue fra 35-årige økologiske vinstokke i Rioja Oriental.

Druerne håndhøstes, og der eksperimenteres både med gærtyper og temperaturer for at føre udviklingen i den ønskede retning inden næste skridt: Seks måneders lagring på ca. et år gamle amerikanske egetræsfade, som byder ind med smag og karaktér uden at løbe afsted med hovedrollen.

Elegant og unikt fremstår den færdige vin dermed de første associationer i retning af sake på vinform, inden noter af soja og gær stedfortrædes af blomster, citrus og også mere tropiskpræget vinfrugt. På tungen står den lidt salt og livligt med en medium, blid syre og en rank, mediumfyldig krop. Og så slutter det ellers med grapefrugt, vanilje og peber i bedste krydrede Rioja-stil – men med japansk kontrolleret høflighed, naturligvis.

Servér Akemi kølig men helst ikke alt for kold. Prøv med ca. 10 grader, og smag den til det japanske køkkens klassikere samt til andre asiatiske retter, hvor soja snarere end chili dominerer smagsbilledet.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr
Sushi

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.