Allegrini, La Grola 2016

249.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Allegrini, La Grola 2016

Allegrini, La Grola 2016

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Om produktet

La Grola er en af de ældste og mest berømte Valpolicella-vinmarker og ligger nær byen Sant’Ambrogio. De 30 ha. vin ligger på toppen af en skråning, i en højde af ca. 300 m.o.h., med unikke, milde klimatiske forhold, en fattig, stenrig jordbund ved overfladen og lag af kalk, kalium, calcium og jern i dybden. Dette giver karakterfulde, strukturerede og mineralske vine, som samtidig får masser af sprødhed, frugt og velour, takket være vinmarkens gode eksponering mod sydøst og en afkøling fra den nærliggende Gardasøen.

Da man genplantede hovedparten af marken i 1979 med Corvina (Veronese), brugte man Guyot opbindingssystemet, som dengang var nyt for området, samt en tæt beplantning på 4.200 vinstokke/ha. Ved en senere beplantning i 1998 brugte man endda 6.500 vinstokke/ha., hvilket giver mulighed for at producere få klaser pr. vinstok, men til gengæld mere koncentrerede og komplekse vine. Ud over Corvina, dyrker man også Oseleta.

La Grola, Veronese IGT er sammensat af 90% Corvina Veronese og 10% Oseleta, som bliver vinificeret hver for sig. Det, at man ikke bruger min. 5% Rondinella i vinen gør, at vinen produceres som en Veronese IGT, selv om den produceres i Valpolicella Classico DOC-distriktet. Druerne bliver afstilket og skånsomt mast inden gæringen på ståltanke, med daglige omrøringer. Efter en naturlig, malolaktisk gæring på barriques overføres vinene til brugte træfade, hvor de modnes i 16 måneder. Først herefter laver man det færdige blend, og efter et par måneders hvile aftappes vinen. Inden den forlader kælderen, bliver den flaskemodnet i yderligere 10 måneder.

La Grola har en sjælden balance mellem de delikate, sarte frugtnuancer i duften, som virker meget umiddelbare, og en utrolig kødfuld og koncentreret stil, som afsløres i smagen. Ingen tvivl om, at modning vil afrunde vinen og give den en endnu større kompleksitet, men den giver allerede meget fra sig i sin ungdom.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.