Allegrini, La Poja 2013

799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Allegrini, La Poja 2013

Allegrini, La Poja 2013

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Kraftig ost

Om produktet

Da Giovanni Allegrini i 1979 besluttede sig for at beplante plateauet på toppen af La Grola-skråningen nær byen Sant’Ambrogio, midt i Valpolicella, og dette udelukkende med druesorten Corvina Veronese, var det fordi han var sikker på, at netop dette steds stenrige jordbund med hvide kalksten ved overfladen ville give perfekte modningsbetingelser til denne druesort. Dengang var han dog ikke klar over, hvilken succes, vinen senere skulle få! Vinmarken La Poja udgør i dag 2,65 hektarer og betragtes i området som en slags ”Grand Cru”.

La Poja, Veronese IGT er lavet 100% på Corvina Veronese. Det, at man ikke bruger min. 5% Rondinella i vinen gør, at vinen produceres som en Veronese IGT, selv om den produceres i Valpolicella Classico DOC-distriktet. Druerne bliver afstilket og skånsomt mast inden gæringen på ståltanke, med daglige omrøringer. Efter en naturlig, malolaktisk gæring overføres vinen til brugte barriques, hvor den modnes i 20 måneder, og derefter til større træfade, hvor den yderligere modner i 8 måneder. Efter aftapning flaskemodes vinen i 10 måneder inden frigivelse.

La Poja er en af de mest særprægede og karakterfulde vine fra Allegrini. Allerede i duften afslører vinen en meget udpræget mineralsk karakter, som harmonerer fint med de næsten eksotiske toner af krydderurter og violer, ud over de sødmefulde frugttoner. Smagen er utrolig intens, dyb og kompleks med masser af koncentrerede frugttoner, men også krydderier og lidt lakrids. Det er en vin, som man får lyst til at nyde langsomt, efterhånden som alle detaljerne afsløres. Skulle man ”glemme” en flaske i sin kælder i 12-18 år, kan man se frem til en kæmpe vinoplevelse!

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.