Arnaud Lambert, Saumur Clos de Midi Blanc Brézé 2020

199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Arnaud Lambert, Saumur Clos de Midi Blanc Brézé 2020

category label Øko

Arnaud Lambert, Saumur Clos de Midi Blanc Brézé 2020

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Mild ost

Om produktet

Clos de Midi er ligesom alle hvidvinene fra Arnaud Lambert lavet på 100% økologisk dyrket Chenin Blanc, her fra sydvendte skråninger på Midi-marken i Saumur, hvor jorden udover ler og kalksten har et højt indhold af sand.

Straks efter ankomst til vinhuset er druerne presset og 50% af mosten hældt på rustfri ståltanke, mens den anden halvdel er kommet på gamle 228-liters egetræsfade. Her har begge partier gennemgået gæring på det naturlige gær med et års efterfølgende lagring, før de igen er blevet blandet og - efter at have samlet sig i et par måneder - aftappet på flaske.

I næsen er Clos de Midi nærmest ædel i stilen med hvide forårsblomster, grønne Granny Smith-æbler, fersken og lime, der på samme tid vidner om en stor kompleksitet og en imponerende renhed. Vinen har en stor og rund mundfylde med let salte toner fulgt op af en fantastisk integreret og rank syre. Helhedsindtrykket er finesserigt, flot og evigt elegant.

En hvidvin af denne kaliber er en stor oplevelse på egen hånd men er også en udsøgt madvin, når bløde oste, skaldyr, fiskesuppe og stegt kylling kommer på bordet. Prøv også til milde wokretter, gerne ledsaget af et skvæt lime og friske koriander i bedste syd-øst-asiatiske stil.

Vi anbefaler at nyde vinen ved 8-10 grader.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.