Om produktet
Il Blu er Brancaias topvin, som udtrykker fuldt ud den kvalitet, man kan opnå på gården, når man prioriterer lavt udbytte, lang vinificering og lang modning. Den er lavet på udvalgte Sangiovese (50%), Merlot (45%) og Cabernet Sauvignon-druer, som hentes på Chianti Classico-vinmarkerne.
Efter en klassisk gæring på ståltanke bliver vinen modnet i 20 måneder på barriques (225 l.), hvoraf de 2/3 er nye.
Efter aftapningen forbliver vinen min. 12 måneder i kælderen, inden den sendes på markedet.
Vinen starter næsten voldsom i både duft og smag, med masser af frugtkoncentration, mørke krydderier, bitter chokolade og ristet kaffe.
I duften fornemmer man en smule opholdet på træ, med vaniljetoner, som klæder vinen meget godt. Smagen er dyb og kompleks, men med iltning udvikler vinen sig hurtigt mod det mere harmoniske og delikate.
Det er en vin, som bliver ved med at afsløre nye facetter. Klasse! Serveres til de bedste kreationer med kalv, okse, fuglevildt eller råvildt.