Castello di Neive, Barbaresco Riserva Santo Stefano 2016

769.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello di Neive, Barbaresco Riserva Santo Stefano 2016

Castello di Neive, Barbaresco Riserva Santo Stefano 2016

Serveringsforslag

Mørkt kød
Simreretter
Stegeretter
Vildt

Om produktet

Stor og sensationel Riserva-udgave fra stjernemarken Santo Stefano. Castello di Neive’s absolutte topvin, sammensat af den fineste selektion af druer og udelukkende produceret i de bedste årgange. Vinen er dyb, bredskuldret og næsten ubeskrivelig kompleks, dog uden at miste sin stilistiske elegance og rosenrøde frugt. Duften er én af dem man ikke glemmer, med lag af mørkerøde kirsebær, blommer, kamfer og tørrede roser, omfavnet af røg, læder og sød lakrids. Forholdsvis kraftfuld og stram i sin struktur, med langkornede tanniner der insisterende bidder fra sig. Bitre kirsebær, hindbærkompot, orangeskal og frisk tobak, komplimenteret af blomsterhave, underskov, ristede kaffebønner og lagret balsamico. En koncentreret, syretæt og velstruktureret finale, der i sandhed vidner om et langt liv i vente. Castello di Neive og Santo Stefano er i denne 2016-version i sin ultimative topform!

Den fantastiske vinmark Santo Stefano er en monopol-mark, altså udelukkende ejet af Castello di Neive. Riserva-udgaven er, ifølge producenten selv, ”den ultimative Santo-Stefano” – husets stolthed og hjertebarn. Sammensat af den fineste selektion af frugt og udelukkende produceret i de absolut bedste årgange. Marken har en lang historie bag sig, blandt andet et årelangt partnerskab med top-producenten Bruno Giacosa, som førhen flaskede vin herfra. Beliggende på en bakkeside i 825 meters højde, begunstiget af sin perfekte syd/sydvest-vendte eksponering. Op til 60 år gamle vinstokke, dybt forankret i den kalkbaserede jordbund. Mosten gærer i en periode på 12 dage med regelmæssige ”pumpovers”. Vinen lagrer i 4 år på store, brugte franske egetræsfade (min. 10 år gamle, Allier), efterfulgt af 1 års flaskelagring.  

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.