Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Spar 100.00 kr.
799.00 kr.
Før 899.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Om produktet

Côte Rôtie "La Viallière" fra Yves Cuilleron laves på Syrah som kommer fra flere parceller (terrasser) på en enkelt sydvendt vinmark, La Viallière, som er anlagt på en granit- og gnejsholdig undergrund og som er kendt for at producere vine med stor finesse. Beplantningstætheden på Cuillerons parceller er helt oppe på 8.000-10.000 vinstokke pr. ha., hvilket bevirker, at hver vinstok kun skal producere få druer og giver således utroligt koncentrerede vine. Desuden er vinstokkene podet med stiklinger fra et udvalg af ejendommens bedste vinstokke. Vinificeringen foregår separat for hver parcel, med en spontant gæring (druernes vildgær) i åbne trækar. Den malolaktiske gæring og modningen (18 mdr.) foretages på barriques af 228 l., hvoraf de 50% er nye.
Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller finder sted umiddelbart før aftapningen. Produktionen er yderst begrænset som regel mellem 1.700 og 2.000 flasker.

Som altid hos Yves Cuilleron har denne Côte Rôtie både frugt, struktur og kompleksitet, men det er nok den mest delikate og elegante Côte Rôtie, der produceres på ejendommen. Duften byder på stor finesse, delikate nuancer af røde bær, med en let krydret karakter til sidst. Smagen er meget subtil, med masser af spændende detaljer, som fx toner af krydderurter, gran, fuglekirsebær, tranebær, hvidt peber og trøfler. Den slutter let og delikat, med bid og god tannin. Eftersmagen er på trods af finessen, ganske lang.
Server den til fuglevildt, lys- eller mørkt kød, gerne and, kalv eller lam, serveret med saucer med svampe og skovbær.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.