Champagne Bonnet-Ponson, Extra Brut Rose Cuvee Perpetuelle

Spar 15%
Ved 6 stk. 420.75 kr.
Ved 1 stk. 495.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Bonnet-Ponson, Extra Brut Rose Cuvee Perpetuelle

Champagne Bonnet-Ponson, Extra Brut Rose Cuvee Perpetuelle

Om produktet

Champagne Bonnet-Ponson er en af de mange Récoltant Manipulant, som gør det så meget mere spændende at beskæftige sig med de franske bobler, og her med den lille sløjfe på, at det ud over velsmag også handler bæredygtighed og lavere intervention. Det er Cyril Bonnet som afstikker den nye retning. Han er den 6. generation i rækken og kom hjem til gården i 2013 på den betingelse, at det skulle være slut med insekticider, herbicider og syntetiske fungicider. Og her 8 år senere er alle familiens omkring 50 små parceller formelt set økologiske. Der er bare det lille aber dabei, at familiens såkaldte "vin de reserve", som de bruger til blandt andet at definere stilen og ensrette udtrykket i denne Rosé Cuvée Perpetuelle, kommer fra noget der ligner et Solera system, og det betyder, at det trækker lidt ud med at få lov til at sætte det økologiske stempel på flaskerne.

Der er tale om en vin funderet på 2015-høsten. 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 25% Chardonnay, høstet fra omkring 35 år gamle vinstokke på Premier Cru parceller omkring Chamery, Vrigny og Coulommes la Montagne på den vestlige del af Montagne de Reims. Mosten forvandles til vin i rustfrit stål uden fremmede gærstammer, men sammen med en gærkultur, der opformeres fra druer plukket en uges tid inden den egentlige høst. Alle vinene får lov til at gennemgå den malolaktiske gæring i de 7 måneder, der går, inden den endelige cuvée sammenstikkes med hjælp fra 8-10% af familiens fadlagrede Pinot Noir Chamery Rouge og op til 30% "vin de reserve" fra de tidligere år. Herefter er vinen fyldt på flasker i maj 2016 uden klaring og filtrering og med kun behersket anvendelse af svovl, og efter den fornyede gæring er den modnet i 48 måneder inden den er degorgeret til Extra Brut i oktober 2020 med en lav dosage på bare 1,5g/L med en hjemmelavet såkaldt liqueur d’expédition.

En meget imødekommende Champagne rosé, som appellerer bredere end de fleste andre Champagner med en så lav en dosage. Den er fint skummende og står herefter med vedvarende perler mens den underholder med indbydende søde sommerbær, frisk brioche, honning, pink grape og blomstrende citrus. Først og fremmest frisk og rislende ren, men heller ikke uden fylde og med en dejlig saftighed som nærmest opleves som forførende.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.