5.0
af 1 anmeldelser

Chateau Béla (Egon Müller), Riesling Stúrovo Chateau Béla 2019

Spar 15%
Ved 6 stk. 182.75 kr.
Ved 1 stk. 215.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Chateau Béla (Egon Müller), Riesling Stúrovo Chateau Béla 2019

5.0
af 1 anmeldelser

Chateau Béla (Egon Müller), Riesling Stúrovo Chateau Béla 2019

Vores vurdering

En fin vin med noter af æbler, grape og andre citrusfrugter, som bliver leveret på en let mineralsk bund. Fyldig og samtidig aromatisk. Udpræget Riesling karakter, men uden den syre, der løfter de bedste tyskere, og på trods af, at Donau flyder mindre end 10 km. borte, snarere Alsace end Wachau i sin profil.

Måske en lille smule freaky, men bestemt en vin, som alle, der holder af Riesling bør smage en enkelt gang, og på grund af fylden gerne sammen med mad. Prøv den for eksempel til en Wienerschnitzel med blåbærsylt og feldsalat lige som de gør i Château Béla's Vinotheca, der også fungerer som rustik restaurant i sommerhalvåret.

Om produktet

Det er ikke mange slovakiske vine, der finder vej til Danmark, og havde det ikke været for den ikoniske tyske tryllekunstner Egon Müller havde det næppe heller været muligt at opstøve denne spændende Riesling.

Men nu er det sådan, at Egon Müller kiggede mod øst, da han fandt sin livsledsagerske. Hans hustru ​​Valeska er således barndomsven med grevinde Ilona von Krockow, som købte Château Béla tilbage til familien i 2000, og da det blev besluttet, at de omfattende renoveringer af slottet, der løb op i mere end 100 mio. €, også skulle omfatte en genoptagelse af produktionen af slovakiske Donau vine, spurgte Ilona om Egon Müller ville supporte projektet.

Det ville Egon Müller gerne, og vinene fra Château Béla er således et joint venture mellem Ilona von Krockow, hendes mand Mathias von krockow, Egon Müller og nok så vigtigt den i Slovakiet berømte vinmager Miroslav Petrech.

Vinen er skabt på frugten fra de efterhånden 7 ha. som er tilplantet med dels gamle revitalisere Riesling vinstokke, dels (og hovedsagelig) nytilplantninger med Riesling stokke fra Mosel. Druerne høstes i hånden med en soignering såvel i vinmarken som foran kælderen. Herefter presses de hele drueklaser umiddelbart hvorefter mosten gærer i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Vinen modner "sur Lie" i ståltankene i mindst 9 måneder frem aftapning på flaske, der som regel finder sted i juli-august måned.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Krydret mad
Skaldyr

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.