d'Arenberg, Broken Fishplate Sauvignon Blanc, Adelaide Hills 2021

Spar 31.00 kr. Udløber: 3/31/2024
109.00 kr.
Før 140.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

d'Arenberg, Broken Fishplate Sauvignon Blanc, Adelaide Hills 2021

d'Arenberg, Broken Fishplate Sauvignon Blanc, Adelaide Hills 2021

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Krydret mad
Skaldyr

Om produktet

En frisk og spillevende, frugtdreven karakteristisk "Cool Climate" Sauvignon Blanc med sprødhed, finesse og mellemfyldig længde med et herligt og lige tilpas mix af citron, lime og grapefrugt. Utrolig imødekommende og let at drikke med mange serveringsmuligheder - alt fra et glas i utide eller til apéritif, rejer, kammuslinger og hvid fisk, eller til spicy asiatiske retter.

Omend vinen passer rigtig godt til fisk, har navnet ikke noget med fisk at gøre. En "fishplate" er en plade, der samler klaser af druer på høstmaskinen, og de går ofte i stykker, under det hårde arbejde på de stejle, vindomsuste vinmarker.

Druerner kommer fra det "cool climate" Adelaide Hills. Små portioner af druer presses blidt, køles ned og bliver derefter ført til kurvepresse af stål. Det er vigtigt for vinens frugtige karakter, at druerne presses blidt tidligt i fasen. For at give vinen mere kompleksitet og dybde, lader Chester en lille portion af vinen gære i fransk eg i to-tre uger.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.