5.0
af 2 anmeldelser

Dom Perignon 2013 Giftbox

Spar 11%
Ved 2 stk. 1,595.00 kr.
Ved 1 stk. 1,799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Dom Perignon 2013 Giftbox

5.0
af 2 anmeldelser

Dom Perignon 2013 Giftbox

Om produktet

2013 viste sig at være en velkommen genforbindelse med den glorværdige fortid af sene høstårgange. Efter en kold, våd vinter var foråret gråt, ret køligt og ekstremt regnfuldt. Vinstokkene begyndte at spire omkring to uger senere end gennemsnittet for dette årti, en forsinkelse, der varede hele vejen indtil høsten. Den varme og tørre sommer var den mest solrige nogensinde i Champagne-regionen, og den viste sig at være særlig gavnlig for druernes kvalitet. Regn i begyndelsen af september afstod hurtigt til østlige vinde, der holdt druerne sunde, indtil de blev plukket. Høsten på Dom Pérignon løb fra den 28. september til den 15. oktober. At smage frugten afslørede en lovende balance mellem syrlig og fyldig

Den sarte næse folder sig ud i farver. Det grønne af eukalyptus, mynte og vetiver, den gul-orange af Mirabelle blommer, abrikos og appelsinblomst, det brune af peber, kardemomme og lakridsstænger og til sidst sølvfarvet saltvand og ristede nuancer.

Mundfornemmelsen er elegant og udtrykker frodig enkelhed og præcision. Angrebet er omsluttende og æterisk. Den raffinerede og silkebløde foundation bliver mere udtalt i hjertet. Afslutningen er domineret af en saltholdighed, der efterlader en dyb fornemmelse af konsistens.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).