5.0
af 2 anmeldelser

Domaine Bachey-Legros, Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2020

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Domaine Bachey-Legros, Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2020

5.0
af 2 anmeldelser

Domaine Bachey-Legros, Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2020

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mild ost
Fuglevildt

Vores vurdering

Santenay i absolut topklasse fra Bachey-Legros hvor tre forskellige parceller i Clos Rousseau - de ældste stokke er fra 1914! - leverer superbt druemateriale til vinen. Undergrunden her minder om Cote de Nuits og leverer Pinot Noir med dybde, koncentration og finesse i en rig og kraftfuld stil.

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Om produktet

Clos Rousseau befinder sig i den sydligste ende af Santenay, hvor jorderne er er dybe og rødlige på en undergrund af bajociansk mergel, der mest ses i Côte de Nuits. Vinen stammer fra tre parceller i denne 1. Cru, Le Petit Rousseau med vinstokke plantet i 1955, Le Grand Clos Rousseau med vinstokke plantet i 1980, og Les Fourneaux med vinstokke plantet i 1914! Farven er dybrød, duften intens og næsten "sødmefuld". Smagen fyldig og cremet med fornem koncentration og struktur nedenunder. 

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.