Domaine Bouchié-Chatellier, Pouilly Fumé, Esprit de Clocher 2021

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Bouchié-Chatellier, Pouilly Fumé, Esprit de Clocher 2021

Domaine Bouchié-Chatellier, Pouilly Fumé, Esprit de Clocher 2021

Krop Medium
Syre Høj
Sødme Tør

Aroma

Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt
Urtet
Andre krydderier

Aroma

Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt
Urtet
Andre krydderier

Fakta

Smagsprofil:
Grøn
Årgang:
2021
Størrelse:
750 ml
Proptype:
Kork
Alkohol %:
12,50
Område:
Underområde:
Land:
Frankrig
Serveres ved:
8-10°C
Dyrkning:
Konventionel
Krop:
Medium
Syre:
Høj
Sødme:
Tør

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Om produktet

Esprit de Clocher er Pouilly Fumé med et ekstra gear. Her har Bouchié-Chatellier kælet ekstra meget for indholdet, og det er vin, som allerede fra du trækker proppen op, gør opmærksom på sig selv - og allerede i duften fornemmer man at det her er sauvignon blanc fra øverste skuffe. Det her er hvidvinen du tager frem, når de bedste venner kommer på besøg på en varm sommereftermiddag, og I skal have vin til både det første glas i haven og til når middagen kommer på bordet. Vinens har en intens duft med masser af blomster og urter og når du får første mundfuld ind, overrasker den fyldige smag - men den karakteristiske friskhed fra druen ligger hele tiden og lurer under overfladen. Vinen laves med lidt længere kontakt mellem most og skaller og vinen lagrer på gærresterne i en periode. Det er med til at give ekstra fylde - også hviler vinen et år på flaske inden frigivelse. Her er vin i perfekt balance, som kan udvikle sig over flere år, men som smager fænomenalt nu. Server ved cirka 8°C i almindelige hvidvinsglas og gerne til lidt kraftigere fiskeretter - gerne med en Sauce Hollandaise eller Beurre Blanc.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.