Domaine Emmanuel Darnaud, Saint Joseph Dardouille 2018

Spar 22%
349.00 kr.
Før 450.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Emmanuel Darnaud, Saint Joseph Dardouille 2018

Domaine Emmanuel Darnaud, Saint Joseph Dardouille 2018

Om produktet

Single vineyard vin fra "Lieut Dit Dardouille". Utrolig elegant duft med delikate noter af sort peber, blyantstift og flintet røg fra granitjorden of træfadet. Smag med bærpuré, anis, sorte oliven og mokka. Det er en meget fyldig vin, kødfuld og kraftig med god struktur og perfekt afstemte tanniner. Den viser både krop og dybde samtidig med at den bevarer sin elegance. Et perfekt match til fuglevildt. Kan udvikle sig længe.

Emmanuel Darnauds Saint-Joseph er fra svigerfar Bernard Faurie's domæne, som Emmanuel langsomt er ved at overtage. 30-80 år gamle vinstokke på stejl, sydøstvendt granitskråning, ialt 1,5 hektar i marken "Dardouille", nær byen Maures syd for Tournon. 80% af druerne, der er høstet i hånden 28. september, afstilkes. Mosten gærer i åbne kar i 15-20 dage, og vinen ligger på fad i ca. 15 måneder; en blanding af nye- og 2. års barriques og store fade. Karaffel er obligatorisk til den unge vin.

Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.