Domaine Pierre Gaillard, Saint-Joseph Clos de Cuminaille 2021

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 318.75 kr.
Ved 1 stk. 375.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Pierre Gaillard, Saint-Joseph Clos de Cuminaille 2021

Domaine Pierre Gaillard, Saint-Joseph Clos de Cuminaille 2021

Vores vurdering

En stilfuld ambassadør for druen og det nordlige Rhône med smukke noter af solbær, skovhindbær og viol, der snart får følgeskab af helt mørk chokolade, lakrids, espresso og aromatisk peber. Rig, men ikke egentlig kraftig. I stedet er det de modne nærmest polerede tanniner der spiller og skaber en imponerende smuk finish. En Saint Joseph, der allerede charmerer med sit fine spil mellem mineralitet og søde tanniner, og dermed skal tælles blandt de bedste i appellationen.

Om produktet

Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han noterde: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en up and coming superstar. Den status har han for længst nået".

Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sine første jordlodder.

Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet. Dette var således Pierres første vin og på mange måder er dette stadig hjertebarnet i den efterhånden imponerende kollektion.

Druerne sorteres allerede under høsten og igen, når de ankommer til vingården. Herefter fjernes alle stilke og druerne køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dage inden den alkoholiske gæring sættes i gang i træ og rustfrit stål. Efter gæringen får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes i små fade fra Allier og Nevers (30% nye) for at modne i 18 måneder frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske.

Dekanter gerne inden servering. Prøv den til for eksempel stegt lever fra hårvildt (eller alternativt kalv) med sauté af sorte trompetsvampe og bacon.

Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter formidler magien i flaskerne.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.