Dominio de Pingus, PSI 2019 Magnum

795.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Dominio de Pingus, PSI 2019 Magnum

Dominio de Pingus, PSI 2019 Magnum

Om produktet

Vinen produceres på Dominio de Pingus - vingården hvor også Pingus og Flor de Pingus fremstilles.

PSI er primært lavet på Tempranillo-duer fra gamle vinstokke. Druerne stammer fra mindre parceller ejet af flere forskellige vinbønder, som en efter en er blevet udvalgt og tilbudt samarbejde med Peter Sisseck. Der betales en fair pris for druerne, så bønderne opfordres til kvalitet fremfor kvantitet.

Druerne høstes og sorteres manuelt. Gæringen sker i cement og rustfrie ståltanke, hvorefter op mod halvdelen af vinen modner videre i cement, mens resten modner 14-16 måneder på brugte fade fra Pingus og Flor de Pingus samt større ældre fade.

PSI er mørk i glasset. Flot og umiddelbar duft af røde frugter, friske violer og en let antydning af brombær likør. Smagen er intens og meget behagelig med en pulserende friskhed. Nydes af store glas.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.