En bæredygtig vinperle

Eduardo Chadwick, der bl.a. står bag chilenske tophuse som Seña, Viñedo Chadwick og Viña Errazuriz, grundlagde i 1999 Arboleda; hans helt eget, personlige prestigeprojekt. Arboleda er et ”boutique-winery” - et lille vineri – hvilket oftest er lig med høj kvalitet.

Arboleda har da også høstet meget fine anmeldelser og imponerende scores - ikke mindst har huset fået flotte points fra den ellers Chilefjendtlige Robert Parker, verdens mest anerkendte vinanmelder.


Bæredygtige vinmarker

Navnet Arboleda – det spanske ord for trælund – blev givet som en hyldest til det 1.450 ha store skovareal, man valgte at bevare i forbindelse med etableringen af Arboledas bæredygtige vinmarker. Viña Arboleda blev grundlagt med en klar vision – at skabe exceptionelle enkeltdruevine, som hver især udtrykker det bedste af det unikke Aconcagua Valley terroir. 

Som en del af Arboledas bæredygtige holdning, er man særdeles opmærksom på at bevare den naturlige flora og fauna, der repræsenterer Aconcagua Valleys meget nuancerede natur. Man er derfor meget fokuseret på at bevare de naturlige dyre- og planteveksler i markerne, så fugle og dyr kan sameksistere på bedste vis med tilplantningerne.

Arboleda har således siden 2011 været officielt certificeret som Sustainable Winegrower, ganske som Errazuriz.


Ingen marmelade her

Arboleda’s vine er håndlavede enkeltmarksvine fra de bedste placeringer i Aconcaguadalen, hvorfra chilenske iconwines som La Cumbre og Founders Reserve også kommer. 
Arboleda er distingverede vine med stor detaljerigdom og karakter - lidt nærmere den gamle verden end Chile ellers er kendt for og også nærmere den gamle verden end Errazuriz-vinene selv, der ellers allerede er kendte for ikke at være i den sædvanlige chilenske marmeladestil. 

Druerne kommer fra to separate ejendomme i Aconcagua med hver deres force, nemlig Las Vertientes (Kilden) og Chilhue (Stedet med Mågerne). Begge steder dyrkes et udvalg af klassiske druetyper samt Chiles egen nationaldrue, Carmenère. 


Med stillehavet som nabo

De hvide Arboledaer og Pinot Noir’en kommer fra Aconcagua Costa, kun 13 kilometer fra Stillehavet. Vinstokkene er her under kraftig indflydelse af havet, hvilket resulterer i koldklimatiske vine med en fantastisk intens duft og en koncentreret, nuanceret smag fyldt med friskhed, længde og elegance. 

Arboledas rødvine kommer fra vinmarkerne midt i Aconcagua Valley, ca. 40 km fra havet. Markerne har Middelhavsklima og en meget varieret undergrund, hvilket er med til at give vinene den karakteristiske og helt utroligt dybe farve, den ekspressive duft og de smagsmæssigt meget komplekse og finesserige nuancer, der er i perfekt balance.