Weingut Fußer, Riesling Trocken 2022

Spar op til 34%
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Fußer, Riesling Trocken 2022

category label Øko

Weingut Fußer, Riesling Trocken 2022

Vores vurdering

Harmonisk og autentisk Pfalz riesling, hvor aromaer af tropiske frugter, ferskner og solmodne citroner sammen får lov at danne en yderst vellykket vin. Den ranke syre giver rygrad og karakter, som sammen med aromaerne giver en helstøbt smagsoplevelse. Perfekt til lette fiskeretter, skaldyr eller salater.

Om produktet

Druerne til Fußers Riesling Trocken kommer fra lokationer i Deidesheim, Ruppertsberg og Niederkirchen. For det meste er disse de forudplukkede eller yngre parceller fra vingårdens topplaceringer. Vinmarkerne blev plantet i slutningen af ​​1990'erne og er baseret på rød sandsten, kalkmergel og løss. Vinstokkene dyrkes strengt biodynamisk. Høsten bliver udført i hånden fra midten til slutningen af ​​september. Herefter følger hele druepresninger og gæring med vingårdens egen gær i ståltanke, hvor vinen lagrer indtil juni året efter. Den bliver derefter forsigtigt filtreret med cellulose og lidt svovl blev tilsat.

Riesling Trocken fra Georg Fußer er lys gul i farven med grønlige reflekser i glasset. Den dufter af vingårdsfersken, fuldt modne citrusfrugter og let blomstrede noter. Syren er til stede i ganen, men meget velintegreret og læskende. Afkølet er basis-riesling fra Pfalz en rigtig allrounder - den fungerer til stort set enhver ret, men er også fantastisk at drikke alene.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Mild ost
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.