Franz Haas, Pinot Grigio 2021

180.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Pinot Grigio dyrkes meget i Italien og er også til stede i Alto Adige. Dens renommé er beskedent, men når den er dyrket, høstet og vinificeret med omhu kan resultatet være overraskende godt. Druerne dyrkes i Montagnas kommune. Denne Pinot Grigio gæres både i ståltanke og i 50 hektoliter egetræsfade og hviler på sine egne bærme for at udvikle både dybde og struktur. Den modner i ståltanke og efter 3-4 måneder i flasken er den klar til frigivelse. Farven er strågul med grønne reflekser og aromaen minder om akacie blomster, mandel og hø. Med tiden vil den udvikle noter af honning og timian. Eftersmagen er frisk og behagelig syrlig. Denne Pinot Grigio er perfekt til risottoretter og grøntsagssupper, men kan også med harmoni ledsage hvidt kød, grillet skaldyr og fisk.

Nydes bedst ung.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter