Hervé Brisson Champagne Les Régales

699.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Hervé Brisson Champagne Les Régales

category label Øko

Hervé Brisson Champagne Les Régales

Vores vurdering

Sublim enkeltmarkscuvée fra Hervé Brisson, som er karakterfuld, rig og elegant. Den klare, rene Chardonnay-stil kommer til udtryk, og Hervé lader klart terroir og druer tale - kun med lidt hjælp fra både fadlaring af basisvinen og en naturlig gæringsprocess uden intervention.

Om produktet

Fra en enkelt parcel, hvor jordbund og eksponering giver en smule spicy karakter til vinen. Som med resten af vinene fra Brisson er det ren Chardonnay der lagrer 10-12 måneder på gamle fade og på helt traditionel manér lavet uden filtrering eller klaring. Det giver en vin med masser af af aromatisk karakter, hvor der er et klart fokus på druerne og terroir. De 15 måneders andengæring på flasken sætter aftryk med ristet brød og surdej i duften, men uden at det dominerer. Her får de økologisk dyrkede druer lov til at tale deres eget sprog og med stokke plantet i 1982 er der masser af koncentratio.  Vinen er første gang lavet i 2019 og er primært lavet med vin fra et enkelt år fra et plot på 0,5 ha. og flasket som Extra Brut med 1 g/l dossage.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Lyst kød
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).