Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Spar 105.00 kr.
540.00 kr.
Før 645.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Vores vurdering

Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på Chaillot Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.

Om produktet

Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på Chaillot Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.

Resultatet af anstrengelserne er en fantastisk Cornas. Farven er dyb granat. Duften af friske røde bær og lakrids vælder op af glasset. Smagen er intens og velstruktureret med modne og smidige tanniner, der leder over i en lang eftersmag.

Vinens rigdom og modne tannin gør det ikke strengt nødvendigt at drikke den til mad - livsnydere vil givetvis også finde stort behag i at drikke den som "meditationsvin". Skal den kombineres med gastronomi, vil festmåltider med vildt, and eller oksekød være oplagte bud.

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.