Johann Topf, Grüner Veltliner Ried Hölle 2021

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Johann Topf, Grüner Veltliner Ried Hölle 2021

Johann Topf, Grüner Veltliner Ried Hölle 2021

Krop Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Tropisk frugt
Urtet

Om produktet

Hölle betyder helvede, og den sydvendte vinmark får da også sol hele dagen, som sikrer masser af varme til at modne de efterhånden 50 år gamle vinstokke - og det er en kraftfuld og intens Grüner Veltliner som brødrene Topf leverer fra marken. Her er der nemlig masser af tropisk frugt, limeskal og modne æbler - og den voluminøse stil er langt fra den gennemsnitlige Grüner - og man kan sagtens smage, at det er vin, der har fået masser af solskin: tætpakket og intens, men i flot balance. Den kraftige stil kan klare selv ret tunge madretter, for der er både alkohol og syre nok til at balancere det hele. Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik kalv med æblekompot og peberrod.

Smagsnoter

Grøn frugt
Tropisk frugt
Urtet

Fakta

Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Niederösterreich
Underområde:
Kamptal
Årgang:
2021
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Skruelåg
Serveres ved:
10-12°C

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.