Julien Braud, Muscadet Les Vignes du Bourg Blanc 2020

105.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Julien Braud, Muscadet Les Vignes du Bourg Blanc 2020

category label Øko
category label Bland 6 - Spar 10%

Julien Braud, Muscadet Les Vignes du Bourg Blanc 2020

Serveringsforslag

Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Helt elegant og balanceret Muscadet. Her er milde noter af melon, hvid fersken og en anelse grønne græsnoter. I munden er det en let hvidvin, som alligevel har god kompleksitet i den milde smag. Helt frisk frugtsyre og finesse i afslutningen. En perfekt ledsager til lette fiskeretter eller skalddyr.

2014 var første årgang af denne Muscadet, som er høstet fra 30 - 40 år gamle vinstokke. Jordbunden er den lokale gnejs, som er en lokal jordbundstype med god dræning. Vinen er fremstillet på Melon de Bourgogne, som er en gammel krysning af pinot blanc og gouias blanc, som stort set kun dyrkes i dette område. Denne vin har lagret 6 måneder på glasbeklædte underjordiske cementtanke sammen med bundfaldet. Denne proces hedder sur lie på fransk og tilfører yderligere kompleksitet og noter af gær og brød.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.