Leclerc Briant Les Basses Prieres Øko 2014

1,599.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Leclerc Briant Les Basses Prieres Øko 2014

category label Øko

Leclerc Briant Les Basses Prieres Øko 2014

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Lyst kød
Skaldyr

Om produktet

Champagne Millésime Brut Les Basses Prières laves på 100% Pinot Noir, som hentes på en enkelt økologiskdyrket vinmark (0,20 ha.) i 1. Cru-området Hautvillers, umiddelbart nord for Epernay. Markens navn de stille bønner menes at stamme fra det nærliggende kloster, hvor bl.a. munken Dom Perignon havde sin gang, og hvor de første Champagner blev produceret. Produktionen af denne udsøgte Cuvée udgør kun i alt 1.845 flasker (for 2014).

Les Basses Prières er en såkaldt Blanc de Noirs Champagne, hvor de modne Pinot Noir-druer presses ved ankomsten til kælderen, inden skindet afgiver dets røde farve til mosten, som således bliver hvid. Derefter gæres og modnes vinen på træfade, indtil den aftappes på flaske og gennemgår sin 2. gæring på min. 36 måneder. Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) under degorgeringen er på 2 g. sukker/liter.

Vinen har en flot, lysgylden farve med masser af små, vedvarende bobler. Det er lykkedes Leclerc-Briant at give deres Pinot Noir-baserede Champagne en utrolig finesse og friskhed i både duft og smag. I duften finder man sarte nuancer af kirsebær, solbær og blommer først, men også diskrete, frugtrige, eksotiske toner af honning og wienerbrød. I smagen finder man også komplekse toner af hvide ferskner, lime, nektariner, kardemomme og hvidt peber. I det hele taget har vinen en fantastisk balance mellem velour, frugtsødme, struktur og sprødhed. En udsøgt ambassadør for et af de bedste dyrkningsområder i Champagne: Hautvillers. Serveres til de bedste gastronomiske kreationer med skaldyr eller fisk, men også til skinke eller hvidt kød.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).