Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

250.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

Om produktet

En fin forening af Bordeaux-druens grundkarakter og et oversøisk præg af let tilgængelig, åben frugt. Varmt krydret duft med druens lidt urte-sprøde kant. God, vedholdende frugtdybde med præg af moden blomme, salvie og en lille, tør karameltone. En snert af vanilje fra fadlagringen i eftersmagen. Tannin holder vinen i form, men er diskret.

Druerne kommer fra den højestliggende del af markerne i Santa Ynez Valley. Vinmager Megan McGrath gærer mosten med punch down / regelmæssig nedtrykning af faststofferne i mosten for at få høj koncentration. Vinen er lagret 22 mdr. i franske egefade; 20% nye. En nichevin: Kun 324 kasser er lavet.

Lucas & Lewellen er et resultat af mødet mellem en 3. generations druedyrker og en højesteretsdommer med en brændende interesse for vin (!). Louis Lucas har dyrket druer i Santa Barbera County i Californien siden 1970 og havde set mange vine, baseret på hans druer, få flotte anmeldelser, da han mødte dommeren Royce Lewellen i Rotary og det lokale Wood & Wine Society. De udviklede et nært venskab; bl.a. forrettede dommeren Lucas' vielse til sin kone Jill, og de blev enige om et finansielt partnerskab for at lave vinen selv. Det begyndte i lånte faciliteter i 1998, og de byggede derefter en helt ny vingård i Buellton i Santa Ynez Valley, tæt på Lucas' hjem i Solvang, hvor deres tasting room også ligger på Copenhagen Drive. Det blev valgt til dalens bedste i 2017 af "Santa Ynez Valley News".

Markerne ligger ret kystnært i Santa Barbera County nordvest for Los Angeles. Der er i alt 161 ha. i tre dale med forskellige klimaprofiler: Santa Ynez er den sydligste og luneste med sydvendte skråninger ned mod floden af samme navn. Los Alamos Valley er længere mod nord og har et moderat klima med dalen vendt øst-vest, så de kølige vinde fra havet blæser over markerne, og nætterne er kølige. Samme retning har Santa Maria Valley i den nordligste del af Santa Barbera; en meget kølig tunneldal, hvor vinstokke er plantet mellem 90 og 240 m. oppe på skråningerne, og tåge fra havet bliver ofte liggende op ad dagen, så vækstsæsonen her er meget lang.

Dyrkningen er "sustainable" / miljøvenlig og "old world style", som de udtrykker det. I 2006 kom Megan McGrath til som vinmager. Hun har stadig i dag hovedansvaret for vinifikationen sammen med Louis Lucas.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.